Ny Sonar ankommet

Bærum Seilforening satser på handikapseiling

Bærum Seilforening satser på handikapseiling

Bærum Seilforening satser på handikapseiling og foreningens første Sonar kom nylig til Sarbuvollen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er riktig det, vi var selv og hentet en splitter ny båt i Southampton og kom hjem i forrige uke, forteller Vidar Simensen i Bærum Seilforening til SEILmagasinet.

Vidar Simensen er leder i handikap-gruppa i Bærum Seilforening og er selv handikappet og sitter i rullestol.

– Båten vil ha base på Høvik og her er alle handikappede velkommen til å være med ut for å seile, vi har heis på brygga, så det er bare å ta kontakt med meg, fortsetter Simensen, som også forteller at han har tatt trenerlisens i vinter, så kompetansenivået er godt for opplæring av andre.

Sonaren er bygd på øya Isle of Wight, hvor også de beste engelske Sonar-seilerne holder til. Simensen avslører at planen er å reise til Isle of Wight for å seile Cowes Week i Sonaren til sommeren.

– Fordelen med Sonaren er at man kan være med på regattaer i Danmark, Sverige og Tyskland, og dermed møte andre seilere som også er i samme situasjon, forteller Simensen.

– Sonaren er en veldig lettseilt, enkel båt. I foreningen seiler vi mot J/24, som vi forøvrig seiler fra, ler Simensen.

Vidar Simensen har i løpet av året fått inn midler, til sammen 365 000 kroner, som fullfinansierer en ny Sonar. Det er Helse og Rehabilitering, Sigval Bergesen og Hustru Nanki's Legat, Scheiblers Legat og Stiftelsen Sophies Minde som har bidratt med finansiering, og som derved har muliggjort anskaffelse av ny båt.