Rundt hundre perseoner møtte frem for å høre Jimmy Cornell fortelle fra sine turer.
Rundt hundre perseoner møtte frem for å høre Jimmy Cornell fortelle fra sine turer.
Jimmy og Gwenda på sledetur i heiene attmed Tromsø.
Jimmy og Gwenda på sledetur i heiene attmed Tromsø.

Mørketid er drømmetid

Tredje nyttårsdag inviterte Boreal Yachting til seminar med Jimmy Cornell. Et hundretalls drømmere fra Narvik i sør til Kåfjord i nord møtte opp for å høre foredraget til seillegenden.

Publisert Sist oppdatert

TROLLBANDT I TROMSØ: Seillegenden Jimmy Cornell. Alle foto: Ivar Bertelsen/Boreal Yachting.

Seminaret var rettet mot de som planlegger langtur med utgangspunkt i Tromsø, så vel som til mennesker som ønsker inspirasjon og kunnskap.

Ishavsbyen har lange tradisjoner for arktiske ekspedisjoner, og Cornell fikk frem at Tromsø er godt egnet som utgangspunkt for seiling til sydligere strøk. Cornell delte rikelig av sine erfaringer og kunnskaper fra et lang seilerliv, blant annet fra sine nesten fire jordomseilinger.

Cornell introduserte sitt nye unike Cornell`s Ocean Atlas, der "pilot charts" for havkryssinger beskrives ut i fra dagens meteorologiske situasjon. Dette er ny viten og et særdeles viktig planleggingsverktøy for alle langtur- og jordomseilere.

– For de som måtte ønske kan Boreal Yachting skaffe signerte og dedikerte eksemplarer, forteller initiativtager Ivar Bertelsen i Boreal Yachting.

Stor interesse

Oppmøte i Tromsø viser at det er stor seilerinteresse og entusiasme i Nord-Norge. Mange besøkende kom langveis fra for å høre på seillegenden. Det ble registrert besøkende fra Narvik i sør til Kåfjord i nord.

Tromsø Seilforening benyttet også anledningen til å orientere om sine aktiviteter og nye hjemmeside.

Ivar Bertelsen i Boreal Yachting, som inviterte til et ytterligere samarbeid med alle seilforeninger i Nord-Norge, viste til at Delphia-agenturet har vakt oppmerksomhet og økt etterspørsel.

– Ikke bare etter tradisjonelle seilbåter, men også etter regattabåter, skriver han til Seilas.

Feiret nyttår i seilbåt i Sundet

– Jimmy Cornell og hans kone Gwenda kom til Tromsø med et stort ønske om å oppleve nordlyset. De fikk oppleve dette allerede første kvelden – natta til nyttårsaften. Et kjempeutbrudd like over midnatt ga full uttelling, forteller Bertelsen.

Nyttårsaften tilbrakte de i seilbåt ute på Tromsø-sundet. Også her ble det full klaff med spektakulært rakett show både fra Fløyfjellet og hurtigruten, på en ellers stille speilblank sjø, klar himmel og en by som bød på det absolutt beste.

På deres siste dag i Tromsø var det hundekjøring ute på heiene ovenfor Tisnes.