Odd Sverre Aasbø blir ny festivalsjef

Tidligere presse- og informasjonsansvarlig i Risør trebåtfestival tar over som fesitvalsjef etter Tove Esnault.

Publisert Sist oppdatert

PÅTROPPENDE FESTIVALLEDER: Odd Sverre Aasbø Foto: Maria Aspesæter.

Pressemelding;

Risør Trebåtfestival har hvert eneste år i snart 29 år gjort sørlandsperlen Risør enda mer eksotisk, enda mer fortryllende og til en langt større attraksjon. Men som det er med både fartøyer og festivaler ellers - av og til må det et vaktskifte til. Og nå står endelig en ny admiral klar til å ta sin rortørn, kan styreleder Tove Esnault fornøyd fortelle.

 Det har den siste tiden hersket noe usikkerhet om hvem som skulle overta ledelsen i Risørs fremste merkevare, trebåtfestivalen. Styreleder Tove Esnault kan nå fortelle at dette endelig er avklart. Hun forteller at det er kommet inn flere spennende søknader og kan videre fortelle at festivalens styre fikk den personen de ønsket seg. Den nye festivallederen heter Odd Sverre Aasbø. Den 46 år gamle risørmannen burde ikke være helt ukjent for festivalpublikumet. De siste par årene har han nemlig fungert som presse- og informasjonsansvarlig i trebåtfestivalen. Denne gang får han altså hovedansvaret og tar plass ved roret.

 Odd Sverre Aasbø har de siste 12 årene jobbet som rådgiver for arbeidstakerorganisasjonen Delta i Oslo. Odd Sverre forteller at han nå tar seg permisjon for å se på hvordan det er å være festivalsjef på heltid. Delta som er en av landets største fagforeninger, har vært en enestående arbeidsplass for meg, men etter 12 år som ukependler har jeg nå lyst til å gjøre en større innsats her lokalt, forteller Risørpatrioten. Jeg ivrer skikkelig etter å komme i gang med jobben. Det er rett og slett ikke mulig å finne en mer spennende jobb mellom Stavanger og Oslo. I tillegg er det en hyggelig bonus å kunne få tilbringe litt mer tid sammen med familie og venner, forteller den påtroppende festivalsjefen smilende.

Styreleder Tove Esnault kan også fortelle at stillingen som festivalsjef blir en kombinasjonsstilling sammen med jobben som prosjektleder for Moen-prosjektet. Disse to arbeidsoppgavene vil totalt utgjøre en full stilling. Bakgrunnen for prosjektstillingen er at båtbyggeriene på Moen er det viktigste kulturminnet som i dag finnes i Risør, om man ser bort fra selve trehusbebyggelsen i sentrum. Utviklingen av Moen er forankret i kommunens langsiktige utviklingsstrategi i samarbeid med fylkeskommunen, forteller Esnault.

 Den nye festivalsjefen forteller at han er veldig spent på alle oppgavene han vil møte i tiden fremover, både utfordringene han står overfor, men ikke minst mulighetene. Dette gjelder i like stor grad både Risør Trebåtfestival og prosjektet på Moen. Disse to arbeidsoppgavene og ansvarsområdene har mange av de samme elementene i seg, og de kan helt klart trekke sterke veksler på hverandre. Jeg kan nesten ikke vente med å starte dette arbeidet, sier Aasbø.

 Når det gjelder festivalen så tror jeg vel egentlig ikke at folk flest vil merke de helt store forskjellene. Det arbeidet som er gjort frem til nå har vært så riktig, og av så høy kvalitet, at min oppgave vil først og fremst bli å videreføre denne måten å drive festival på, sier Aasbø. Festivalen er definitivt der den skal være kvalitetsmessig, det som nå blir hovedutfordringen er å få alle, både båtfolk, lag og foreninger, tilreisende og fastboende til å føle et enda sterkere eierskap til festivalen. I tillegg er det avgjørende at vi makter å skape en sterkere begeistring for festivalen, både lokalt og regionalt. Dette føler jeg vil bli noen av hovedoppgavene mine i tiden fremover, avslutter den påtroppende festivaladmiralen.