DYRT: «Sons of Hurricanes» fikk ødelagt storseilet under VM, men skal ha en annet i reserve.

Tøff start på VM for norsk båt

«Sons of Hurricanes» fikk juling av stormen «Hans» under første dag av verdensmesterskapet i ORC i Kiel.

Publisert Sist oppdatert

–Vinden lå stødig over 30 knop (15 m/s), med kast over 35 knop. Storseilet gikk i ett slag. Fra å være helt intakt til å bli som på bildet i løpet av ett sekund, forteller Jon Sverre Høiden til SEILmagasinet.

Laget fra Bundefjorden var bekymret før start, fordi storseilet ikke hadde rev. Det er det færreste av disse Grand Prix-båtene som har.

GJENNOMFØRTE: «Sons of Hurricanes» kom seg i mål, tross redusert seilareal.

Klare for ny seilas

–Vi er klare for en ny seilas i dag. Det blir en kort distanseseilas. Prognosene sier24 knop, periodevis opp i 35 knop. Det var synd med storseilet, men dey var nok egentlig utkjørt etter at vi vant Færderseilasen i 2021. I dag planlegger vi å kjøre med tryseilet vårt. Da blir seilarealet redusert fra 58 kvadratmeter til bare 16, ler Høiden.

«Sons of Hurricanes» har et annet storseil i reserve. 

Dyr sport

Seiling er verdens dyreste sport som er gratis er det noen som sier, mens andre hevder det er som å stå i en iskald dusj å rive i stykker tusenlapper.

På Facebook tar flere til ordet for at første seilas av verdensmesterskapet burde vært utsatt, og at slike hendelser som dette er med på å skremme vekk seilere fra seilsporten. Det blir rett og slett for dyrt å delta.

OVER STAG: Storseilet gikk i filler i det «Sons of Hurricanes» bautet.

Norsk sjetteplass

Det ble Grand Soleil 44 P «Windwhisper44» fra Polen som vant regattaens første seilas. Det norske håpet «White Shadow», Landmark 43 med Torkjel Valland som skipper ble nummer seks, to plasser bak «Intermesso», vinneren på Hankø.

«Sons of Hurricanes» klarte å gjennomføre, og fikk en 20. plass, mens «philoXenia» ble nummer 28. I klasse C ble det to J/112 på topp. Her seiles det i to felt. Norske Farr 30 «Pakalolo II» ble nummer 65 i den digre klassen med mindre båter.

I Klasse A så brøt norske «Uno Siss».

Du finner resultatene her