FAVORITT: «Whie Shadow» ble nummer to under EM i fjor. Den norske båten har muligheter for å vinne VM i år.

Det blir en frisk start på ORC-VM

Fem norske båter deltar i kjempearrangement i Kiel. Forholdene starter tøft.

Publisert Sist oppdatert

113 båter er samlet i OL-anlegget fra 1972 rett nord for Kiel. Søndag var det treningsregatta, og mandag starter alvoret. Da er det meldt kraftig vind fra vest, vind som kan komme opp i 18 m/s i bygene. Regattaen skulle åpnet med lang distasnseseilas, men den er byttet ut med en kort distanseseilas på grunn av værprognosene. 

Det er de baltiske landene som dominerer påmeldingslisten med 61 tyske, 12 fra Estland og 10 fra Latvia. Det er relativt liten deltagelse fra Skandinavia, tross for at vi holdt EM i fjor. Det er et par nederlandske båter med, men ingen fra europeiske land lengre vest. Der er det IRC som gjelder.

Alle ni medaljevinnerne fra VM i Tallin 2021 er påmeldt. 

PROGNOSE: Det skal blåse mye, også i Kiel på mandag. Natt til tirsdag blir det enda verre.

Norsk favoritt

På deltagerlisten finner vi mange av båtene som konkurrerte under EM på Hankø for ett år siden. I Kiel er det fire klasser, også en klasse for mindre sportsbåtep, men her er det kun to båter påmeldt. 

KLISTREMERKE: Deltagerne har nå satt på reklame på baugen. Håper det sitter.

Den store klassen er klasse C, med hele 68 båter, over halvparten tyske båter. Båtene her har en størrelse fra 30 til 39 fot. I klasse C deltar det kun en norsk båt, Farr 30 «Pakalolo II». 

De fleste norske båtene seiler i klasse B, for båter fra ca 40 til 45 fot. Her er Lndmark 43 «White Shadow» en favoritt. Båten var beste norske under EM i fjord, og tok sølv, bare slått av søskenbåten «Intermesso». Tyske «Intermesso» er med, det er også en dansk Landmark 43. 

I klasse B deltar også IMX 45 «philoXenia» og Sinergia 40 «Sons of Hurricanes».

I klassen fro de største båtene, Klasse A deltar det 15 båter hvor en er norsk. Det er Soto 40 «Uno Siss».

Du kan følge regattaen her