NM I LASER

GULL: Olai Hagland fra Stavanger vant NM-gull i Laser Standard.

Dobbelt så mange i Laser Standard

Dobbelt så mange Laser Standard-seilere deltok i NM i år i forhold til i 2017. – Veldig gledelig, uttaler Laser-veteranen Peer Moberg. Olai Hagland og Line Flem Høst ble mestere.

Publisert Sist oppdatert

23 Laser Standard-seilere stilte til start i norgesmesterskapet i år. I 2017 var de 11, i 2016 deltok kun fem og i 2015 var det ikke noe NM i det hele tatt.

– Dette var veldig gledelig og Laser-klubben og seilforeningene har gjort en solid jobb med å få opp interessen i klassen, sier Peer Moberg, bronsemedaljør i Laser Standard fra OL i 1996.

Han fulgte NM-et i Bundefjorden Seilforenings regi forrige helg.

NM-tittel til Stavanger

Laser Standard-seilerne fordelte seg stort i alder, yngstemann var rundt 15 år mens den eldste var rundt 70 år. Første dag av mesterskapet bød på venting på vind og null seilaser, mens det andre dag ble fine forhold med bris fra 3 til 7 m/sek og fire gjennomførte seilaser.

– Det var gøy å se hvor fokuserte alle var og hvor godt de kjempet for å seile fortest mulig, sier Moberg.

Uffe Tomasgaard var forhåndsfavoritt etter sin 4. plass i ungdom-VM nylig – riktignok i Laser Radial – men mesterskapet i Bundefjorden ble ikke hans. Han endte utenfor pallen på 4. plass. I stedet gikk tittelen til Olai Hagland fra Stavanger.

– Han er et supertalent og en positiv overraskelse. Han seilte godt og vant mesterskapet fortjent, kommenterer Moberg.

Nærmeste utfordrer og sølvvinner ble Christoffer Sørlie fra Fredrikstad og deretter på bronse Fredrik Andresen fra Bundefjorden.

Over i Laser Standard

Alle de fire beste seiler til daglig i Laser Radial, men de vil ta steget over i Laser Standard for fullt i 2019. Det betyr at Norges ener, Hermann Tomasgaard fra KNS, og Sigurd Tveit fra samme forening vil få sparringspartnere og konkurrenter, pluss at man vil få et nasjonalt felt og en bredde i klassen. Det siste mener Peer Moberg er helt vesentlig.

– Ser man tilbake i historien og på OL-medaljene norske seilere har tatt i moderne tid, har de aller fleste kommet som et resultat at vi har hatt store nasjonale felt i klassen. Det har jeg håp og tro på at vi vil få til i Laser-klassen nå, sier Moberg.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

PREMIER: Lykkelige premievinnere i Laser Standard. Ungdommen var best.

Favoritten slo til

Blant jentene i Laser Radial var Line Flem Høst fra KNS – ikke uventet – suveren. Hun har i år vist at hun kan kjempe helt i toppen internasjonalt og vant tre av de fire seilasene.

– At unge Amalie Wang vant sølv, var morsomt. Hun har ikke vært noen barnestjerne i Optimist, men har tatt Laser-klassen med storm, sier Peer Moberg.

Amalie er datteren til den tidligere storseileren Hans Wang.

At Amalie tok sølv, betød at hun ga Bundefjorden Seilforenings hjemmefavoritt, Caroline Maria Rosmo, stryk og henviste henne til bronseplass.

Kommende helg er det norgescup i Laser i Bundefjorden, og Peer Moberg har tro på nok en fin Laser-helg.