FLERE STRØK: Coppercoat legges normalt på i fire strøk. Her er journalistens eldste sønn snart ferdig med strøk tre på hekken.

Coppercoat tre år senere

Noen synes båtpussen er en årlig glede. Men når båten blir større, og eieren ikke blir yngre, er det stadig mindre festlig å tilbringe vakre vårdager i en sky av støv.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg blir jeg fort både svimmel og føler meg rett og slett forgiftet av løsemiddelbaserte bunnstoffer. Båten - en Nauticat 39 - er en dessuten komfortabel, tung, flytende hytte som ligger ute hele året, og i motsetning til regattainteresserte stresser vi aldri med å pine ut den siste knopen. Bunnstoffet må ikke være superglatt. Det holder at bunnen er noenlunde ålreit. Helst over lang tid.

Derfor begynte jeg å se etter alternativer. Etter mange timers lesning av testrapporter og diskusjonstråder falt valget på epoksy. Slike systemer har flere funksjoner i ett: Epoksyen blir en vanntett barriere mot sjøen slik at osmose og andre problemer unngås. Samtidig holder det høye kobberinnholdet dyrelivet på avstand. Lenge!

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER