På tørt land like etter start

Ingen ble skadet da «Greenings» gikk på grunn natt til onsdag, men tilstanden til båten er ukjent.

Publisert Sist oppdatert
STOPP: «Greenings» gikk på grunn 30 nm syd for Cape Town.
STOPP: «Greenings» gikk på grunn 30 nm syd for Cape Town.
TØRT: Bildet av 70-fots «Greenings» minner om «Vestas» i Volvo Ocean Race.
TØRT: Bildet av 70-fots «Greenings» minner om «Vestas» i Volvo Ocean Race.

«Greenings» deltok i Clipper Race, og startet på tredje etappe fra Cape Town til Freemantle i Australia tirsdag 31. oktober. Bare noen timer etter startet, havnet på grunn ved Cape Peninsula, syd for Cape Town.

Båten ble liggende tørt på lavvann, og etter at høyvannet kom tilbake, så ligger den 70 fots lange båten delvis under vann. Nå skal vraket undersøkes for å se om det er muligheter for å redde den. Båten vil ikke kunne delta videre i regattaen.

Det er ikke første gang det er feilnavigering i Clipper Race, I 2010 traff «Cork» øya Gosong Mampango.

Ukjent årsak

Det er lite informasjon som har kommet ut etter hendelsen som hente 2340 lokal tid. Andy Woodruff hadde tatt over ansvaret fra skipper David Hartshorn som hadde før etappen pådratt seg en skade. Etter grunnstøtingen ble konkurrenten «Unicef» holdt tilbake for å kunne gi assistanse, men mannskapet ble hentet av en redningsbåt.

Hva som har forårsaket grunnstøtingen er ukjent. Bildene minner om «Vestas» under Volvo Ocean Race. Det er mulig at «Greenings» seilte nær land for å unngå strøm.

Flere ulykker

Clipper Race er en regatta over 40 000 nautiske mil, fordelt på åtte etapper. Båtene har profesjonelle skippere, men betalende mannskap. Flere nordmenn har deltatt. Det deltar 12 båter, og tilsammen vil det delta over 700 personer i løpet av regattaen. 

Forrige gang regattaen ble holdt var det to dødsfall. Grunnstøtingen nå viser at alt ikke er slik det bør være.

LES: Dødsulyke til havs, og omkom under revemanøver.