SEIER: «PSP Logistic» vant endelig sin første etappe, fra Australia til Kina.

Endelig seier i Clipper Race

Stian Tønnesen seiler amatørenes Volvo Ocean Race, og vant sin første etappe.

Publisert Sist oppdatert
DRØM: Stian Tønnesen fikk opplevd en drøm han har hatt i mange år.

«PSP Logistic» vant endelig sin første etappe, en hard etappe fra Australia til Kina. Stian Tønnesen fra Fredrikstad deltar under hele regattaen, og har en avgjørende rolle om bord. Etappen startet fra Whitsundays i Australia med målgang i Sanya i Kina. «PSP Logistic» brukte 23 døgn, 8 timer, og 41 minutter på  etappen som krysset ekvator.

Fornøyd normann

–  Det er med ydmykhet, stolthet og en enorm glede jeg kan fortelle at vi har vunnet Sanya The Forever Tropical Paradise Race! Etter en lang etappe med alt fra lett vind over ekvator, spennende og fartsfylt spinnakerseiling, vindfulle regnbyger og slalomseiling mellom tømmerstokker i Salomonhavet føles det utrolig bra å komme til Sanya i Kina med en vel fortjent seier, uttrykker Stian Tønnesen.

Utrolig jevnt

Seks båter av de 12 som starter fra England i august har vunnet en etappe. «PSP Logistic» har seilt bra de fleste etappene, men ødela roret på andre etappe, og kom sist.  Det gjør at de bare liger som båt nummer fem på sammenlagtlisten. Men det er bare 9 poeng opp til toppen. To av de fire båtene foran har også spilt jokeren, en mulighet hvor båten kan doble poengene etter etappen med å spille kortet før start. Hadde «PSP Logistic» spilt jokeren før denne etappen, ville de ha vært i tet.

Hard jobb, og en dose flaks

– En kombinasjon av gode taktiske valg og iherdig innsats i de lette vindene underveis. Vi tok igjen den lengste ruta og var en av få båter som gikk nord og søkte passatvindene. Utallige seilskift mellom Wind seeker og spinnaker gav oss en knop høyere snittfart over mange dager. Det var mange skader på spinnakere i flåten denne gangen men vi slapp unna med en rift i C1. Dette gjorde nok en forskjell også, forteller Tønnesen til SEILmagasinet. 

 

PSP arriving at the Clipper Round the World yacht race stopover in Sanya, on the island of Hainan in Southern China