Cayard gir navnet sitt til kontroversiell utfordrer
Cayard gir navnet sitt til kontroversiell utfordrer

Cayard gir navnet sitt til kontroversiell utfordrer

Paul Cayard har nå signert avtale med Desafio Spanol, den kontroversielle challenger of record for de 33 seilaser om America´s Cup

Publisert

Paul Cayard får jobben som sports director for det spanske laget han også vaf engasjert for i de siste America´s Cup seilasene. Da var han rådgiver for tekniske og sportslige spørsmål i den siste tiden før Louis Vuitton Cup seilasene startet i april. Nå starter han sin nye jobb allerede i midten av måneden. Ifølge Desafio Espanol blir Cayards oppgaver som sports director å lage en struktur på ledelse og organisasjon av seilerne samt å koordinere dette arbeidet med de øvrige områdene i prosjektet. Dette er 7. gang Cayard er involvert i et America´s Cup prosjekt. Han debuterte som trimmer på US-33 i 1983 og vant i 1992, Cayard Louis Vuitton Cup som skipper på italienske «Il Moro di Venezia».  I 2000 kom han til finalen i Louis Vuitton Cup som skipper på «AmericaOne».

Den største opponenten til Desafio Espanol som challenger of record står Larry Ellison som nå vil gå rettens vei for å få gjort denne utfordringen ugyldig. Sammen med Ellison er Russell Coutts, skipper på BMW Oracle Team og Cayards partner i den forestående World Sailing League.

http://www.cayardsailing.com/cs_Reports.cfm?evtID=78&csRpt=641

Powered by Labrador CMS