Christianssands Seilforening

ONSDAGSSEILAS: Pål Jakob Sødal, Caroline Bø og Gisle Bø under en onsdagsseilas våren 2016. Som vanlig mange båter bak… Ny sesong med onsdagsseilaser starter 3. mai.
NYBEGYNNERKURS: Rigging av båter på nybegynnerkurset i 2016. Nytt kurs starter 8. mai.
CSF RACE WEEKEND: 26. og 27. august er det klart for CSF Race Weekend.
SOMMERSEILSKOLE: Sommerseilskolen er populær for mange barn.

Alle mann til pumpene!

Christianssands Seilforening står foran tidenes travleste sesong. Foreningens leder gir et innblikk i hva foreningens medlemmer har i vente.

Publisert Sist oppdatert

Christianssands Seilforening (CSF) har rekordmange ting på programmet for årets seilsesong og trenger hjelp som aldri før for å gjennomføre på en god måte. Vi legger lista høyt! Her er en oversikt over aktivitetene vi planlegger i år.

Husk å sette av datoene i kalenderen!

Årsmøtet

Årsmøte i Christianssands Seilforening avholdes onsdag 8. mars kl 19:00. Vi håper å se mange av våre medlemmer der.

Jolletrening

Jolletreningen starter 28. mars, og man trener tirsdager og torsdager. 1. og 2. april blir det en treningssamling for jollene i regi av Seil Sør.

Tirsdagsregattaene for joller starter allerede 4. april og de blir arrangert annenhver uke, i partallsuker. Geir Odmar Heldal (styremedlem i CSF) er regattasjef. Han tar også ansvaret for organisering av alle jolleaktiviteter og for å etablere et jollestyre. Det er såpass mange aktiviteter på gang for jollene at styret ønsker en egen gruppe som tar ansvar for jolleaktivitetene. Her er det bare å melde seg for de som ønsker å bidra og påvirke utviklingen av jollegruppen i CSF.

Trenere blir Kjetil Solvang, Erik Brunborg, Inge Salvesen og Ed Streeter for A- og B-Optimister. Lene Hjellestad og Christian Matzen tar ansvaret for C-Optimister.

Onsdagsseilasene

CSF er medarrangør i onsdagsseilaser for kjølbåter sammen med Vågsbygd Seilforening. Oppstart (høyst sannsynlig) blir 3. mai. Det blir åtte regattaer på våren, noe som gir siste regatta 28. juni. Det seiles ikke regatta onsdag 17. mai. Start og målgang ved VSF sine lokaler på Andøya. Følg med på foreningens nettside for informasjon.

Nybegynnerkurs

Nybegynnerkurs for joller starter mandag 8. mai, og har seks treninger før sommeren. Trenere blir Lene Hjellestad, Christian Matzen og Silje Elisabeth Rognhaugen. Det vil bli vurdert om nybegynnerne skal slås sammen med C-Optimistene etter sommeren og trene på tirsdager og/eller torsdager. Frem til sommeren trener nybegynnerne på mandager.

17. mai

CSF har som mål å ta opp igjen tradisjonen med å delta i borgertoget på 17. mai i år. Dette er en fin plass å vise frem at vi finnes, hva vi driver med og alle de flinke seilerne. Vi håper mange av våre medlemmer stiller opp på dette.

Helly Hansen Skagen Race

Som tidligere nevnt skal CSF være medarrangør for Helly Hansen Skagen Race, med egen start i Kristiansand. Det blir også start i Åsgårdstrand og Marstrand, så i år blir det folksomt i Skagen!

Løpet er: Start ved Kjeltringholmen - Grønningen fyr BB - Hesnesbregen ved Grimstad SB - nordmerket og østmerket (Skagen rev) SB – mål. Løpet blir på ca. 110 n mil. Regattaen blir i sikkerhetskategori 3, med flåte. Starten for regattaen er onsdag 24. mai (dagen før Kristihimmelfartsdag). Premieutdeling i Skagen fredag 26. mai. CSF har ansvaret for alt som skjer på land (registreringer, sikkerhetskontroller og så videre) i forbindelse med regattaen og for starten. Følg med på nettsiden og Facebook for mer informasjon.

Seiling og seilerfest

17. juni kommer det 150 finansfolk til Kristiansand som skal delta på diverse arrangementer. CSF skal bidra som arrangør av en seilaktivitet for disse. Vi skal altså ta med 150 mennesker på fjorden for å seile litt regatta! Vi trenger derfor MANGE båter.

Seilingen foregår på formiddagen, ca. kl 11:30–13:00. Alle som stiller med båt og tar med gjester vil bli kompensert. I tillegg arrangerer vi en fest med reker og god drikke fra Setesdalsveien til alle som stiller opp. Vi kommer tilbake med mer informasjon og håper at alle våre medlemmer – og andre seilere i området – er interessert i å bidra til å vise at Kristiansand er «Seilerbyen» i Norge.

For en SUPER måte å bruke en lørdag i juni: Seile på fjorden, få kompensasjon og rekefest sammen med seilervenner! Vi ordner gratis havneleie i gjestehavnen for de som ønsker det. Det er bedre enn et Kinderegg!

Sommerseilskole

Det arrangeres selvfølgelig sommerseilskole i år også på Kjeltringholmen. Dato er 26.–30. juni. Påmelding blir lagt ut på nettsiden vår etter påske. Her trenger vi hjelp av voksne til gjennomføringen. Det er ikke nødvendig å sette av hele uken. Alt hjelper. Sommerseilskolen er på dagtid.

CSF Race Weekend

CSF Race Weekend arrangeres 26. og 27. august. Det blir som vanlig Sørlandscup for joller, baneregatta for Musto Skiff og Melges 24, shorthanded for kjølbåter og Oksøy seilas. Her trenger vi hjelp til bøyebåter, startbåt, resultatservice, kiosk, parkering med mer.

Seilsportens dag

Norges Seilforbund arrangerer seilsportens dag i hele Norge 2. september. Målet med dette er å gjøre seiling mer kjent for de som ikke seiler fra før. Her skal publikum kunne komme å se og oppleve seiling.

Klubbmesterskap

Vi planlegger å arrangere klubbmesterskap for joller og kjølbåter samme dag som Seilsportens dag. Da blir det mye aktivitet og vi får vist CSF frem på en god måte.

Travelt! I tillegg til alle disse aktivitetene skal vi blant annet vedlikeholde båter og utstyr, ferdigstille hytta på Kjeltringholmen og leie ut selskapslokalet i Gjestehavnen. Det blir en travel sesong. For å få gjennomført alle aktivitetene på det nivået vi ønsker er vi helt avhengige av gode hjelpere. Vi håper at mange sender en e-post til oss på chsf@online.no og «melder seg på» de ulike arrangementene.

Vi håper folk stiller opp først og fremst for å bidra til CSF og til seilsporten på Sørlandet, men vi skal selvfølgelig også takke alle som bidrar med en hyggelig samling etter sesongen. Følg med på vår nettside og vår Facebooks-side  for oppdateringer. Oppi alt dette må vi ikke glemme å ha det gøy også! Å drive med seiling er først og fremst moro. Det skal det bli i år også.

For en sesong dette blir. Alle mann, kvinner og barn til pumpene!!!