Hva lederne mener: Christianssands Seilforening

TRENER: Trenerollen er viktig, mener man i Christiansands Seilforening

Nesten i mål

Det føles ikke lenge siden vi satt og planla årets sesong og alle aktivitetene. Nå er stort sett alt gjennomført, og vi i styret i CSF må si oss fornøyd med hva vi har fått til.

Publisert Sist oppdatert

Det har også i år vært en sesong med høy aktivitet og mye seiling. Både jolleseilere og seilere i større båter har representert CSF nasjonalt og internasjonalt. Det er også moro å se at det spirer og gror blant rekruttene og nybegynnerne. Det lover godt for fremtiden.

Jeg må benytte anledningen til å berømme styret for å være løsningsorientert og aktive når vi fikk problem med at to trenere av ulike årsaker sluttet midt i sesongen. Flere styremedlemmer tok ansvar og bidro som trenere og klubbregattaarrangør. Dette i tillegg til oppgavene de har i styret. Tusen takk for innsatsen!

Gjennom mange år som leder av CSF er det mer og mer tydelig for meg at trenerrollen er den viktigste rollen i en seilforening. Det er helt avgjørende å ha gode trenere som er flinke med barn for å lykkes.

Det skal være gøy å komme på trening og derfor er det viktig med trenere som kombinerer det å ha det gøy med praktisk og teoretisk trening. Samtidig er det viktig å tilpasse treningene etter nivået på seilerne og «skru til» på seriøsitet etter hvert som seilerne utvikler seg og blir bedre. De siste årene har vi vært heldige som har hatt flinke trenere fra nybegynnernivå til regattanivå. Det ser vi resultater av nå.