Silje har vilje

Silje Brathagen With er gift med Christen With og således trygt plassert inn i en av landets ledende seilerfamiler. Men jenta fra Helgeroa er vant til å ta sine egne beslutninger og truer med å bli boende med gutta til Morten Kielland fremfor med Christen på Kongeskipet når Fram-laget kommer til Middelhavet til sommeren.

Publisert Sist oppdatert
NAVIGATØR: Silje Brathagen With har en fordel av å være amatør, fordi det er en begrensning på hvor mange proffe det kan være i klassen.

Seilloftet til North Sail i Leangbukta var godt besøkt da Silje tidligere denne uken delte sine erfaringer om hvordan det er å være navigatør på høyt internasjonalt nivå.

Da 65 årige Morten Kielland søkte etter unge sultne norske seilere til sin Club Swan 50 tok Silje sjansen på søke jobben som navigatør, selv om hun lå godt utenfor aldersgruppen man primært søkte etter. Hun ble ansatt på merit som det heter og debuterte høsten 2017. Det fungerte bra og Silje tok ikke bare 2018 sesongen, hun har også signert for 2019.

I Seilmagasinets helgeutgave forteller hun Mikkel Thommessen om hvordan hun har tilegnet seg nødvendige kunnskaper og om hvordan det er å være jente i en mannsdominert verden.

CLUBSWAN: Silje Brathagen With er navigatør på «Mathilde».