Tester forholdet på havet

Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard seiler mot solen, og er klar over at det blir en prøvelse for forholdet. Vi tok en bryggeprat.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har fått høre at hvis vi kommer oss hjem sammen etter dette året kan vi være sammen resten av livet, så vi får håpe det skjer, skriver Karoline på turens nettside. Hun startet med seiling etter å ha møtt Espen for tre år siden, og trives om bord.

Til vanlig jobber vi begge som sivilingeniører innenfor bygg og tatt fått ett års permisjon for å oppleve eventyret.

– Sammen har vi funnet ut at vi ønsker oss ett år før vi får barn og alt sånn, og gjøre noe annet enn det «alle andre» gjør, står det på nettsiden.

Fra kyst til havseiler

Paret seiler ut i en Comfortina 42. S/Y Marlene har vært i familien til Espens eie siden 2001. Båten har blitt brukt til ferieseilas langs kysten, men har nå blitt oppgradert for å krysse Atlanterhavet. Båten har fått løst kutterstag, vindror, duoGen vind og slepegenerator, radar, watermaker, samt en litiumbatteribank på 300 Ah.

– Vi har ikke fått sjekket ut vindroret skikkelig, men løsningen gjør at vi har en ekstra rormann som ikke trenger strøm om bord, forklarer Espen.

Videre er båten utstyrt med radar, ny plotter, AIS transponder, og det som trengs av sikkerhetsutstyr for å seile ARC. Båten har også Iridium satellittelefon med muligheter til å laste ned værfiler, og sende posisjoner.

– Hastigheten for datatrafikk er sinnssykt tregt. Selv under gode forhold sender den bare 2,4 Kb i sekundet. Til sammenligning var ISDN på 90-tallet på 64 Kb, forklarer Espen Nygaard.

Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard legger ut i dag . Du kan følge reisen her.

KLARE: Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard i Leangbukta.
RUTE: Turen går over Nordsjøen til Skottland. Paret skal delta i ARC over Atlanterhavet.