Dagen er «Baghdad»s

Gamlegutta tar for seg på “moving day” under EM i Melhes 24. Her er rapport fra Arne David-Andersen.

Publisert

Dagen er Baghdads – det er Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen, Sigurd – og Børre Hekk Paulsen som viser at med rutine og litt satsning denne sesongen er veien å vandre. Med smått fantastiske 3, 8 og 5 i dagens tre seilaser, er de a poeng med daily first, lederen av EM; GULLISARA.

Litt merkelig dag rent taktisk, det lønte seg oftest på første kryss på venstre kanten hele veien ut til layline og det motsatte på neste kryss. Kan ha hatt en sammenheng med en sky over land, eller bare en faktor vi aldri kommer helt til å forstå.

Baghdad prikket dette rett og selv når de lå ende på rundt 20. plass i andre løp, så seilte de seg opp, mye grunnet svært god fart på lens.

Dessverre seiler de andre Norske topp båter litt ujevnt, men Storm er fortsatt topp 10 og Oslo Flaggfabrikk kun 10 poeng fra topp 10, på en totalt 14. plass. I hvert løp i dag er Norske båter med å prege topp 10, hvilket er seiling på et utrolig høyt nivå.

I morgen blir det spennende, det er fullt mulig for Baghdad å ta seg til femte plass, og tom fjerde plass er innen rekkevidde. Vi tror at Gullet går til Gullisara, de har 20 poengs ledelse, og det er sjelden så proffe lag ikke tar vare på det siste dagen. Der i mot er det er fin kamp om sølvet og alle på topp 10 listen må seile konservativt og godt for at det ikke skal skje endringer.

Vi tror på "pay day" for de Norske i morgen.

Powered by Labrador CMS