Seilas seiler jentebåt i Færdern
Seilas seiler jentebåt i Færdern
Seilas seiler jentebåt i Færdern

Seilas seiler jentebåt i Færdern

Seilas mønstrer på som mannskap hos jentene på «Animara», en Vindø 32 med fire jenter som vi har fulgt på treninger de siste ukene.

Publisert Sist oppdatert

FØRSTEREIS: Fire av fem har ikke seilt Færdern før.

Den over 30 år gamle Vindøen «Animara» er en av Færderseilasene rene jentebåter, og sannsynligvis også en av dem med mest minst erfarent regattamannskap om bord. Tre av jentene hadde aldri satt sine ben om bord i en seilbåt før inntil en måned siden.

Bratt læringskurve

Læringskurven har vært stupbratt siden jentene hadde sin første treningstur sammen med skipper Elisabeth Wergeland (35) i mai. Mannskapet består av venninner fra hundemiljøet, hvor Elisabeth er aktiv som instruktør.

I løpet av den siste måneden har jentene trent hver tirsdag, og også hatt med dobbel verdensmester i Yngling, Terje Wang, ut på treningstur for å lære.

Fra ikke en gang å delta i den første tirsdagregattaene Ullern Cup for tre-fire uker siden, tok «Animara» en fin 8. plass av 20 båter under regattaen Ullern Cup i forrigårs.

Fire av fem er førstereis

Kun skipperen har deltatt i Færdern før, og da kun som «ripekjøtt». Hun har dog seilt over Atlanterhavet sammen med mannen og har dermed god turerfaring.

Undertegnede har riktignok dekket Færderseilasen de siste fire årene, men da enten fra motorbåt eller fra land.

Fra «Animara» vil holde Seilas-leserne oppdatert, som starter i Tur-klassen klokken 14.40

Se også live intervju med Team Animara i morgen tidlig på NRK Østlandsendingen og TV 2 «God Morgen Norge»

Seilas seiler jentebåt i Færdern