Kristin Songe Moller, skipper du Figaro Kristin for full seil sur la Solitaire du Figaro - Eric Bompard cachemire - Paimpol le 20/06/2012
Kursen settes mot Martinique i Karibia
Feltet seiler seg inn i kraftig fra nordvest i løpet av natten.
Kristin gjør seg klar til avgang med tusenvis av tilskuere på brygga.

En kvinne mot 14 franskmenn

I dag starter Transat Bretagne – Martinique. Kristin Songe Møller er en unik deltager.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Kristins båt, sammen med båter full av sponsorlogoer.

Kristin Songe-Møller fra Asker, bosatt i Sandefjord, er den eneste utlending, og den eneste damen som starter på den 3500 nm lange soloseilasen over Atlanterhavet. Alle seiler i entype-båten Figaro II, en 32-fots seilbåt bygget av Beneteau.

Uten sponsor

Kristin Songe Møller er ikke bare den eneste kvinnen, hun er også den eneste som stiller uten sponsor.

– Det er ingen som skjønner at jeg kan seile Transat'en uten sponsorer. Klasseklubben undrer seg over det. Arrangøren forstår det ikke. De tror kanskje at jeg kommer fra en rik familie, og får penger derifra. Men det er langt fra tilfellet. Familien min er ikke rik, og jeg får ingen penger derifra. (Men det skal være sagt at jeg får moralsk støtte.

– Derimot har jeg fått fantastisk støtte av alle som har kjøpt trykkene mine. Jeg sliter med å overleve, men på et eller annet vis får jeg det til. Jeg har også fått fantastisk hjelp med en full garderobe fra Musto. Det er en sann fryd å være varm og tørr når jeg seiler. (Det er minusgrader på nettene her nå.) Jeg har fått en liten eske med Lofoten tørrfisk-snacks som del av provianten og jeg får hjelp av Nils Melsom Kristensen til vær og routing i forkant av Transat'en.

– Jeg setter veldig pris på all støtte. Det gjør hverdagen litt mindre slitsom. Som kjent; det er i motbakke det går oppover, skriver den tøffe jenta på sin blogg.

Heftig start

Kristin Songe-Møller starter klokken 13.00 i dag. Det ser ut som et tøft døgn for de 15 båtene. Yr melder om temperatur mellom 5 til 10 grader, men det mest utfordrene blir vinden. Det ligger et lavtrykk over England, og det sender kald vind fra nord, som vrir mot vest. Første døgnet blir det kryss i kuling.

Du finner nettsiden til regattaen her

Du finner tracking av feltet her.

Du kan kjøpe kunst fra Kristin Songe Møller her.

Tøffe 3500 nm venter Kristin Songe Møller. Atlanterhavskrysningen vil ta ca 18 døgn.