REKORD: «Frostboxen» seilte i høst banen og brukte fire døgn under gunstige forhold.

Dansk manndomsprøve uten måleregel

Morten Brandt, mannen bak Silverrudder vil skape Skandinavias svar på Fastet Race.

Publisert
IDÉ: Morten Brandt har fått dansker og tyskere til å seile solo. Nå har han ideen til et langt tøffere arrangement.

Påmeldingen til Round Denmark Race Inshore 2021 er alt i gang, og alt nå er detS to nordmenn på startlisten. Regattaen starter 20. og 21. juni og er beregnet å ta seks-syv døgn. Det er start og mål på det nye seilsportsenteret i Århus, og banen går rundt Danmarks nordligste punkt ved Skagen, til Danmarks østligste punkt, ved Bornholm, syd for Fyn, og opp tilbake til Århus gjennom Lillebælt. Banen blir på 650 nautiske mil, lengre enn Fastnet Race.

Arrangøren har satt påmeldingen slik at det blir dyrere jo senere påmeldingen kommer.

Uten måleregel

Morten Brandt samarbeider med Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter, samt Skandinavisk Singlehandsejlerforning om regattaen. Den skal seiles uten måleregel, men i klasser etter båtens lengde, en løsning som har blitt svært godt mottatt i Silverrudder. Silverrudder har over 400 deltagere, med svært mange internasjonale deltagere, og blitt en suksesshistorie.

Å seile ute måleregel senker listen for å delta.

Jakob Frost har alt testet løypa, og seilte sin lette og raske 38-foter, «Frostboxen» på 92 timer, og satte en rekord som vil bli forsøkt slått.

Mange klasser

Regattaen er åpen for singel-, doubbelhanded, samt båter med fullt mannskap. Det er i starten av desember 38 båter påmeldt, hvor singlehanded er blitt mest populært med 18 båter, doubbelhanded har 12 påmedlinger, mens fullt mannskap har 9.

Tor Hove og Mikael Khei er foreløpig de eneste norske påmeldte, og begge seiler singlehanded. Hove i Elan 350, mens Khei i en Banner 28. Det er også båter fra Sverige, Tyskland og Polen på listen.

Mer info her

650NM: Banen går i le av Danmark og kan ta opp til en uke å seile nonstop.