Datoer satt for de neste seilasene om America´s Cup

Dommer Cahn som ifjor høst gjennom rettsapparatet i New York avgjorde at den nyopprettede spanske foreningen ikke fylte vilkårene for å bli «Challenger of Record» for de 33. seilasene om America´s Cup, har nå gitt Alinghi teamet medhold i kravet om utsettelse.

Publisert

Forutsatt at det ikke blir endringer som følge av forhandlinger mellom pokalforsvarerne Societe Nautique de Geneve og utfordrer Golden Gate Yacht Club eller nye rettslige skritt tatt av en av dem, ligger det nå an til regattastart tirsdag 12. mars 2009, med derpå følgende seilaser 16. og 18. mars.

Dermed har dommer Cahn i New York gitt sveitserne medhold i at seilasene ikke skal finne sted i oktober 2008, slik utforderne hadde forutsatt. Gavebrevet til America´s Cup forutsetter at regattaen starter ti måneder etter endelig domsvagjørelse og mens amerikanerne hevdet at disse ti månedene måtte gjelde fra den første dommen be avsagt i desember ifjor, har sveitserene stått på at dette ikke vil gi dem nok til til å bygge en konkurransedyktig båt og at de ti månedene må gjelde fra rattskrafitg dom er avsagt. Fordi sveitserne har appellert dommen fra desember, er det først nå den er rettskraftig, forutsatt ingen ytterligere anke. og partene har nå 10 måneder på seg til å bygge det som etter hva vi vet kommer til å bli 90 fots flerskrogsbåter.

Fosrvarerne må nå innen seks måneder erklære hvor regattaen skal seiles, men alt ntyder nå på at dette blir i Valencia der begge har opprettholdt sine fasiliteter.

Både SNG og GGYC har erklært at de 34. seilaser om America´s Cup igjen vil bli åpen for flere utfordrere, slik vi er vant til fra seilaser siden tidlig i 1970 årene.

Powered by Labrador CMS