De fleste bryter Færdern

Stadig flere gir opp i Færdern. Kun en av tre startende har passert Filtvedt klokken 12-tiden i dag, men nå kommer litt vind i fjorden.

Publisert

Av nær 1200 startende har kun 341 passert Filtvedt på vei ut fjorden ved 12-tiden i dag. Det betyr at to av tre båter enten har brutt eller ligger lenger inne i fjorden.

– Nå er det ikke mange båter igjen inne ved Drøbak. Mange av de bakerste har gitt opp. Allerede i går kveld var det flere profilerte seilere som kastet inn håndkleet, melder vår reportasjebåt, som fortsatt følger feltet. Svært mange av båtene som ennå ikke har brutt, ligger i farvannet fra Filtvedt til Tofteholmen. Seilas-medarbeiderne sier at de ser mange båter fosse for motor til Horten. Blant båtene som har brutt er den svenske V-70 konstruksjonen "Ericsson" og X-50 "Jokerman" som seiles av Per Ottar Skaaret fra Asker.

– Mange sier til oss at de vil ha med festen i kveld. Stadig flere innser at det er urealistisk å fullføre innen regattaen blåses av kl 01 i natt, sier Seilas-medarbeiderne, som befinner seg nå ved Slagenstangen, hvor det i øyeblikket er en vindkrusning fra sør. "Kryss" fra Arendal passerte nettopp i ca fem knops fart, og leder klassen X-99. "Kryss" skal rundt Hollenderbåen, og regner med å rekke mål før siste frist i natt. Odd Roar Lofterød i First 34,7 skal rundt Tristein, og er usikker på om han rekker fristen for målpassering.

Trine Tjøm i KNS sier at dagen planlagte paneldebatt utgår, men ellers følges programmet for kvelden. En rekke båter har nå ankommet Horten, men ingen av dem har gått i mål under seilasen, de har alle brutt.

Skøyter

Klokken 12:30 har kun en båt rundet Mefjordbåten. Det er en First 32, "Sirius" fra Asker. Fem båter har rundet Hollenderbåten. Flest har kommet seg rundt Tristein ved Færder. Det dreier seg om hele 14 båter, alle sammen skøyter og turbåter som startet fra Son i går kveld. Først i feltet ligger Colin Archers nydelige lystyacht "Venus", som rundet Tristeinen 02:30 i natt.

Powered by Labrador CMS