Desjoyeaux spanske elever

De tidligere OL-vinnerne i 49er og Volvo Ocean Race seilerne Iker Martinez og Xabi Fernandez skal seile Barcelona World Race og får Michel Desjoyeaux som trener.

Publisert

Foto: Arnaud Pilpré/Foncia.

Eiendomsmeglerkjeden Foncia finansierer den dobbelte Vendee Globe vinneren Michel Desjoyeaux både med en ny VPLP-Verdier designet IMOCA 60 og en MOD70 one design trimaran.  Desjoyeaux' Farr-båt fra 2008-9 som han vant Vendee Globe med blir dermed tilgjengelig for Iker Martinez og Xabi Fernandez.

Duoen som har seilt sammen både i 49er og ombord  i Telefonica Blue i siste Volvo Ocean Race satser nå på Barcelona World Race som starter senere i år. De får den tunge bør å skulle følge opp den forrige skipperens seire fra  SNSM 2007, Transat Jacques Vabre 2007, Vendée Globe 2008/2009, og Istanbul Europa Race 2009. Derfor passer det godt å få hjelp nettopp  fra Michel Desjoyeaux.

–Overdragelsen vil vli foretatt varsomt, sier Desjoyeaux.

–Jeg skal seile med dem som trener en stund, for selv om de er svært gode seilere med endel erfaring fra havseilas, har de liten erfaring i å seile shorthanded. Det gjør det også mulig for meg å fortsette å seile en stund med denne båten som har gitt meg så mye glede i den tiden jeg hadde henne. Iker og Xabi er vel kjent for deres suksess i OL. De er svært talentfull seilere, men det er ikke desto mindre et kraftig løft for dem å skulle seile i en tomanns seilas jorden rundt. Selv om de har seilt mye sammen i 49eren representerer en Open 60 andre teknologiske utfordringer, sier han. - Selv om de også har seilt på havet har de ikke måttet sette seg inn i meteologi, elektronikk og kommunikasjonsinstrumentene som er en del av basiskunnskapene i shorthanded seilas. Det er dette jeg skal hjelpe dem til å bli fortrolige med. 

Da Iker Martinex hørte at Desjoyeaux også stiller i Barcelona World Race med sin nye båt, utbrøt han: - Flott, da treger vi ikke jobbe mer med været. Vi kan bare følge etter deg.

Powered by Labrador CMS