Det norske OL-landslaget drar til Palma

Når ISAF grade 1-regattaen starter 30. mars er de fleste norske OL-seilerne på plass. De får følge av mange fra Toppseil-laget.

Publisert

Nesten 150 OL-seilere fra 21 nasjoner er allerede på plass for å trene til Trofeo SAR Princesa Sofia som starter på Palma Mallorca 31. mars og fortsetter til 6 april. Hele 1700 seilere og 1000 båter stiller i de 11 OL-klassene pluss Draker som er invitert utenom.  Båtene skal seile på åtte forskjellige baner  organisert av fire klubber, Club Nàutic s’Arenal, Club Marítimo San Antonio de la Playa, Real Club Náutico de Palma og Escuela de Vela Calanova. Regattaen gjelder også som EM for Tornadoklassen.

OL-lagene fra Norge, Storbritannia, Italia, Frankrike, Tyskland, Sveits, Sverige, Danmark, Polen, Russland, USA, New Zealand og Syd Afrika er blant dem som  kommer til å delta.

Fra Norge kommer våre fremste OL-kandidater bortsett fra Staren som velger et annet opplegg. Siren Sundby i spissen for et spennende Ynglinglag, Peer Moberg mer seier i siste grade 1-regatta, Kristian Ruth som ikke har kappseilt seriøst siden seieren i Melbourne på nyåret og Jannicke Stålstrøm med fersk 4. plass i det spanske mesterskapet nylig. Dessuten kommer Elin Samdal i Laser Radial og 49er seilerne Christopher Gundersen og Frode Bovim.

I tillegg deltar mange av seilerne fra det norske ToppSeil-laget.

Stian    Tuv    Laser

Christian    Juell    Laser

Kristian    Skarseth    Laser

Cathrine    Gjerpen    Laser R

Anette    Melsom Myhre    Laser R

Lina     Strømquist    470

Tina    Nilsson    470

Monica    Rodal    470

Mathilde    Thorleifsson    470

Thea    Moholt    RS:X

Vegard    Eimind    RS:X

Sebastian    Wang-Hansen    RS:X

Eivind    Sinding-Larsen    RS:X

Club Nàutic s’Arenal arrangerer  i disse dager “Arenal Training Camps Trophy”, en treningsregatta som også teller som det spanske mesterskapet i Tornado der ca 20 er ventet.

Årets regatta blir generalprøve for  ISAF World Cup Series som er planlagt fra 2008 av. Regattaen ved Palma inngår blant de seks regattaen i denne serien

WCS  starter med regattaen i Melbourne i januar, fortsetter med Miami i februar, Trofeo SAR Princesa Sofia – Mapfre de Palma de Mallorca i slutten av mars/begynnelsen av april,  Hyères i slutten av april  og Holland regattaen i mai før serien avsluttes med Kieler Woche i juni. Verdenscupen vil bli formelt bekreftet ved ISAFs årsmøte i november som er flyttet fra Athen til Estoril, men allerede ved halvårsmøtet i mai vil de endelige planer vedr. format, finaler etc. bli lagt.

Powered by Labrador CMS