SAMLER: Didrik Godaker i Southern Cross Spars samler riggere under paraplyen Masthead.
SAMLER: Didrik Godaker i Southern Cross Spars samler riggere under paraplyen Masthead.

Vil styrke kunnskapen om rigg

Didrik Godaker har skapt «Masthead» en paraplyorganisasjon som skal styrke tjenesten som tilbys seilere.

Publisert Sist oppdatert

–Masthead lanseres nå som et landsdekkende tilbud for riggtjenester og produkter, etter initiativ fra Southern Cross Spars AS. Masthead består foreløpig av ni uavhengige riggverksteder, forteller Godaker på telefon til SEILmagasinet. Disse ni strekker seg fra fra Bodø Rigg og Seil AS i nord til Seilservice AS i Kristiansand.

Økt kunnskap

Det finnes ikke i dag et utdanningsløp som gjør at du kan kalle deg rigger. Riggfaget er en liten del av seilmakerfaget, men vi ser at dette ikke er tilstrekkelig dersom man skal levere riggtjenester av tilstrekkelig kvalitet, forklarer Godaker.

Masthead vil ha en intern kunnskapsdatabase og oppslagsverk der mye tilgjengelig informasjon er samlet. Masthead har hatt og vil ha kursing fra produsenter for å kunne vedlikeholde deres produkter, reparere, skifte eller oppgradere etter behov. Godaker mener at jobben som nå gjøres vil være til fordel for alle som driver med rigg, også til dem som så langt ikke er under Masthead.

Mer konkurransedyktig på pris

–Det er Biltema og de store båtutstyrskjedene som er vår største konkurrent. De kjøper inn i store kvanta, og får bedre betingelser. Med Masthead vil kunne kjøpe inn i større kvanta, og får varer til konkurransedyktige priser, og samtidig gi enda bedre kompetanse, forklarer riggeren.

Markedet blir i økende grad bestående av færre og større aktører, og vi vil kjempe for at riggernes spisskompetanse skal kunne overleve i dagens marked.

Tryggere jobb

–Masthead vil også utarbeide felles HMS rutiner. For klatring i mast vil Masthead samarbeide med et ledende firma innen klatreutstyr i Norge.