DN Seilcup i gang

Første innledende runde gikk i går kveld i splitter nye X-41.

Publisert

Nesten 200 lag har meldt seg på årets cup, men XPO-sjef Rune Nilson forteller til Seilas at det er plass til noen flere. Han regner med at det blir til slutt over 200 lag.

Frem til sommeren

Det blir 20 innledende runder. XPO forsøker å ha syv båter i hvert felt, men i går seilte vi bare fem båter. Regattaer vil bli arrangert tre ganger i uken frem til slutten av juni. Kvartfinalene begynner 11. august, semifinalene starter 18. september og selve finalen vil gå 27. september. Da kappseiles det om et chartercruise i Middelhavet for hele laget.

Drømmestart

DN seilcup kunne ikke ha startet bedre. 20 grader i lufta og lett sønnavind, som døde ut i andre seilas, men var tilbake i økt styrke fra vest i tredje seilas. X-41 sklir i de minste vindpust. Det gjør at det skal mye til for at seilasene blir avlyst. Båtene er litt mer nervøse enn Bavaria Match 42, som ble seilt i fjor. Det gjør at rormannen må være mer påpasselig. I går møttes Veolia, Naturbetong, Unibind, Diageo og Seilas. Tre lag gikk videre, det ble Seilas, Naturbetong og Diageo.

Dramatikk før start

Vi i Seilas klarte å seile på en trosse som fløt i vannflaten. Den hektet seg fast rundt T-kjølen, noe som gjorde at båten nærmest bråstoppet. Startbåten prøvde å dra den av, men maktet det ikke. Vi fikk til slutt kappet tauet, og fikk løs bitene av det tauverk, skjell og diverse kanner.

Powered by Labrador CMS