1000 medlemmer på to uker

Stor oppslutning om nyetablert interesseorganisasjonen for tomanns offshore seiling

Publisert Sist oppdatert

OFFSHORE DOUBLES har truffet blink. Nå kunngjør gruppen at de på to uker har 1035 medlemmer fra 56 land. Tretten prosent av disse er kvinner og alle seks kontinenter er godt representert.

Doublehanded i Norge: Thomas Robberstad og Pål Haugen fra SPZ Seilmakeren Doublehanded i sin Swan 45.

Larry Rosenfeld, president for Offshore Doubles sier: - Vi er glade for å se at disiplinen Offshore Doubles har en fremtid både som mixed og åpen, og gleder oss over å kunne ønske Andrew Pindar GBR og Rich Du Moulin USA velkommen til styret. Begge er betydelige ressurspersoner innenfor seiling.

Andrew Pindar OBE DL, har vært sponsor for mange høyt profilerte lag i både bane- og offshore-seiling, blant dem mange damelag og soloseilere. Hans GAC Pindar logistikkpartnerskap med World Sailing har hjulpet seilere fra alle nasjoner og støttet matchseiling såvel som retur av seiling til Paralympic Games. I 2019 initierte og bestilte Andrew gjennom World Sailing Trust, en rapport om jenter og kvinner i seiling, som resulterte i en plan for kjønnslikhet i hele sporten.

Rich Du Moulin har en imponerende CV i seiling, inkludert fem America's Cup-kampanjer og 25 Bermuda Race (syv tomanns). Han har vært formann for Storm Trysail Club og viseformann i RORC. Du-Moulin har vært aktiv i doublehanded offshore siden 2002 og satte i 2003 verdensrekord sammen med Rich Wilson fra Hong Kong til New York på trimaran "Great American II". Han har personlig vært lidenskapelig opptatt av sikkerhet til sjøs og bidratt til at offshoreseilere har vært gjennom sikkerhet til sjøs-kurs.

Tidligere har Knut Frostad og Stan Honey vært blant dem som har gitt sin tilslutning til Offshore Doubles

Offshore Doubles er for alle som er interessert i tomanns offshore, fra par og venner som deltar lokalt i helgene og til dem som har olympiske ambisjoner. Det finnes tusenvis av seilere i denne disiplinen rundt om i verden, og særlig i denne pandemitiden har shorthandedseilas hatt stor oppslutning. Nå mobiliseres seilerne gjennom denne organisasjonen for at World Sailing-møtene denne uken fortsatt vil Offshore Mixed Doubles-arrangementet for Paris 2024, og vise IOC at disiplinen har bred global støtte.