VRENGENSUND: Feltets to trimaraner forbi «Lethe» i Vrengensundet

Seilte forbi alle, uten vind

To trimaraner ble raskest under Kaupangleden, en shorthanded-regatta som ble avkortet.

Publisert Sist oppdatert

Det ble Hans Ulrik Grünert og Tim Sandberg i Dragonfly 25 «Wingman» som var raskest under regattaen i Vestfoldskjærgården denne helgen..

– Jeg har aldri seilt så sakte i hele mitt liv, forteller Grünert som var raskest. Årets Kaupangleden ble en kamp om å holde ut. I det første felt var ute av Viksfjorden forsvant vinden.

Vindstille og motstrøm

–Vi hadde motstrøm i alle sund. Gang på gang samlet feltet seg med en ny restart. Men det var gøy, forteller vinneren. Mest krevende var det i Vrengensund hvor båtene ble liggende lenge. Her var det noen båter som fortøyde i motstrømmer, mens andre gikk på grunn.

Noen båter brukte så mye som ti timer gjennom sundet. Når «Wingman» rundet bøye øst for Fjærholmen hadde de seilt 26 nautiske mil på 17 timer. Det er 1,4 knop i snitt.

Avkorting

-Det var ved Fjærholmen vi fikk høre at regattaen ble avkortet. I stede for å seile helt syd til Jomfruland skulle vi seile direkte til Stavern, og så i mål etter Tristein, forteller Grünert.

Det var her den lille trimaranen passerte «Lethe» og «Jolla» som lå først i feltet. Her kom også østavinden som var meldt, en vind som vred mot syd og ga kryss mot Færder.

«Jolla» best

«Wingman» brukte bare litt over seks timer fra Fjærholmen til mål, en snittfart på over fem knop. Fra færder til Stavern fikk seilerne på den lille raske trimaraner glede av Code 0-seil, og hadde hastighet het over ni knop i perioder.

-Dragonfly 25 er liten og rask. Vektplassering er viktig. Vi fikk glede av kunnskap vi har fra Formula 18, forteller Grünert. De var i mål etter 24 timer og 23 minutter, fem minutter bak Dragonfly 28 «Sjaman» som de slo med syv minutter på korrigert tid.

Men det ble Dag Rune Wiksten og Bjarte Løchen i J/92 «Jolla» som ble raskest på korrigert tid av alle båter. De brukte nesten to timer mer i seilt tid, men vant med to og en halv time på «Wingman» på korrigert tid. Nest best overall ble Steffen Skjønberg og Hege Sandven i Sunfast 3200 «Sofie» som vant den store klassen.

Sjekk resulatlisten her

VRENGEN: Feltet ble liggende hele natt til lørdag i Vrengensundet mellom Nøtterøy og Tjøme.
MÅLGANG: «Wingman» i mål i Viksfjorden etter over et døgns seilas preget av lett vind.

.