LARVIK: De første båtene har alt startet i Kaupangleden og er på vei ut Viksfjord.

– Vi skal seile forbi alle

Bente Vikenes og Ole Aabel har feltets raskeste båt, og det skal paret utnytte under Kaupangleden.

Publisert

– Vinden har stått klokke fra syd, men den er nå i ferd med å vri seg øst, og vil dø. Det kan gi bråstopp i Sandefjords fjorden mener Aabel. Han var i kontakt med SEILmagasinet i det de første båtene gikk over startlinja. Bente Vikenes og Ole Aabel seiler en Farr 30 og har siste start. Farr 30 er en lett og rask 30-foter med høyt måletall.

Trening til VM

– Kaupangleden blir først og fremst en oppkjøring til ORCi EM på Hankø i August. Vi har noen nye seil vi skal teste ut. Ett nytt code-seil kan komme til nytte. Seilet gjør at vi også får litt høyere måletall enn «Pakalolo II», feltets andre Farr 30, forteller Aabel. Han håper at det nye sløreseilet vil gi uttelling. «Pakalolo II» har bare en spinnaker.

Feltet skal sno seg nordover langs Vestfoldkysten med en sving innom Sandefjord. Det norligste rundingsmerket er utenfor Fjærholmen før feltet fortsetter ut i åpent farvann, rundt Tristein ved Færder Fyr. Sydligste punkt er nord for Jomfruland. Deretter skal feltet tilbake til Viksfjorden, men innom Stavern.

Lettvint

Farr 30 er en båt kjent for å seile fort i svært lite vind. Og lett vind vil det bli.

– Regattaen blir helt konge for oss. Vinden skal dø utover dagen, men skal komme tilbake fra øst. Jeg tror at Sandefjord blir mest utfordrende, og at østavinden vil gi en grei kryss gjennom Drøbaksund, forteller Aabel. Han ser frem til å teste ut trimmen før EM.

Skal det bli gull, så må Bente Vikenes og Ole Aabel seile forbi alle båtene.

Fremdeles vind

Ut fra start holder feltet en fart på rundt tre knop. I let ligger First 34.7 «Lethe» som vant i fjor med J/92 «Jolla» og X-34 «Extase» hakk i hel.

VESTFOLD: Kaupanggleden går inn i trange leder, og forbi grumsete farvann
KLARE: Bente Vikenes og Ole Aabel har sett de første båtene starte, og skal selv ha siste start i Kaupangleden.