TRANGT: Deltagerne i Kaupangleden fikk en smak av alle Vestfolds fjorder og sund.

Setter begrensninger i Kaupangleden

Larvik Seilforening gjentar suksessen fra 2021, men stopper muligheten for noen snarveier.

Publisert Sist oppdatert

yKaupangleden er Norges svar på Bohusracet, en regatta hvor det å følge med i kartet er like viktig som å treffe riktige vindskift. Shorthandedregattaen åler seg mellom holmer og skjær langs Vestfoldskjærgården, og resultatlisten viste at lokalkunnskaper ga uttelling.

Håper på flere seilere

Kaupangleden samlet 37 seilere i år, og det er bra for et arrangement som arrangeres for første gang. Flertallet av deltagerne var kjente seilere fra shorthandedmiljøet som gikk langt for å nå høyt på resultatlistene. Kanskje for langt mener noen.

Regattaen i 2022 starter 24. juni som kan bety at noen av shorthandseilerne enten er på vei vestover for NM i Stavanger i starten av Juli, eller på vei øst mot VM i shorthandeseiling som er en del av Gotland Runt.

Begrensninger på rutevalg

Årets seilas ble gjennomført i godt vær og lett vind. Det gjorde det mulig å ta noen snarveier. De frekkeste seilte gjennom Årøysund hvor du må ta en nøyaktig S-sving på det smaleste for å ikke berøre bunnen.

Ikke mange like å seile innenfor rakke, men deltagerne i Kaupangleden viste at også dette er mulig. Det gikk heldigvis bra, men hadde det vært dårlig vær, så kunne det blitt stygt.

Det blir runding på faste merker utenfor Sandefjord og Tønsberg i 2022. Klasseinndelingen blir beholdt, men turklassen vil få et litt kortere løp. Løpet i 2021 var på ca 90 nautiske mil.