Dramaet i Barcelona World Race fortsetter
Dramaet i Barcelona World Race fortsetter

Dramaet i Barcelona World Race fortsetter

«Estrella Damm» er den tredje båten som må gi opp Barcelona World Race, mens «Veolia Environment» må ta en avstikker til Kergeulen for reparasjoner. Dermed er «Hugo Boss» oppe på 2. plass i regattaen

Publisert

«Estrella Damm» skipperne Guillermo Altadill ogJonathan McKee har tatt den tunge beslutning å trekke seg fra Barcelona World Race. Selv om det teknisk sett er mulig å reparere rorene  blir det ikke mulig å teste dem og stadig henge med i seilasen. Laget blir dermed det tredje som trekker seg fra seilasen. Av de ni startende er det nå bare seks båter igjen.

«Veolia Environnement» har fått problemer og har lagt kursen mot Kerguelen Islands for å foreta reparasjoner etter at motoren ikke har vært virksom de siste 2-3 dagene. Den trenges for å lade batteriene. Båten er på vei til Golfe du Morbihan ved Port aux Français og har allerede kontaktet havnemyndighetene. I henhold til reglene for seilasen må mannskapet oppholde seg i land i minimum 12 timer før de igjen kan komme tilbake i regattaen. Kanaskje kan det bli god med en varm dusj, tørre klær og en god seng å sove i.

«Paprec Virbac 2» er stadig den raskeste båten i feltet og etter å ha passert isporten ved Heard Island har båten igjen satt kursen sydover. «Hugo Boss» ligger nå på 2. plass ca 250 nm bak lederen. 

Powered by Labrador CMS