Hva lederne mener: Drøbaksund Seilforening

Sommercamp i Drøbaksund Seilforening: Mye lek og moro på, i og ved vannet, og mange fikk prøvd seg på brett og jolle.
Sommercamp i Drøbaksund Seilforening: Mye lek og moro på, i og ved vannet, og mange fikk prøvd seg på brett og jolle.

Innspurt

Publisert Sist oppdatert

Vel overstått sommer! DSSFs sommercamp ble gjennomført med brask og bram i år også. 160 barn i alderen 7–13 år, fordelt på 4 uker, koste seg med seiling av brett og jolle, bading, krabbefiske, padling av ulike båter, ekskursjon til Oscarsborg og besøk av Redningsskøyta. Det er hyggelig å se at vi – som følge av denne flotte aktiviteten – har fått mange nye rekrutter på nybegynnerkursene nå i høst. I tillegg har mange unge voksne og ungdommer fått verdifull ledererfaring ved å ha sommerjobb hos oss. Og foreningen har fått gode inntekter til det videre arbeidet for barn og unge. En stor takk til «campgeneral» Øistein Ottesen, som loset det hele vel i havn i år også!

I løpet av sommeren har vi hatt mange aktive medlemmer både i Norge og utenfor landets grenser. Jeg har blant annet registrert god deltagelse fra 11:MOD-miljøet i Hankø Race Week og vi hadde en båt med i ÅF Offshore Race (Gotland Rundt). Foreningen var i tillegg representert både i nordisk mesterskap i Optimist, i EM for junior i Laser 4.7, i flere brettmesterskap og i Express-NM. På toppen av det hele kom OL-deltagelsen som fortjener en egen spalte. Når vi ser på resultatlistene, mangler kanskje de aller gjeveste topplasseringene, men seilerne fra Drøbaksund Seilforening gjør det veldig bra og det lover godt for fremtiden!

Parallelt med ovennevnte har det vært gjennomført brettseilekurs i Drøbaksundet i hele sommeren igjennom, med veldig god deltakelse. Turseilerne har også vært aktive og feriemål fra Polen til de mer tradisjonelle havnene i Norge, Sverige og Danmark har blitt besøkt.

For tur&hav startet høstsesongen med første onsdagsregatta allerede 10. august og den tradisjonelle «Håøya rundt» ble arrangert den 13. august. Bra deltagelse fra flere omkringliggende foreninger, til tross for at mange knapt var ferdige med ferien.

Jeg regner med at aktiviteten fortsatt kommer til å være høy utover høsten. Etter høstferien er dagene kortere, og helgene tas i bruk for trening blant de mest aktive.

Fra og med oktober går vi i styret over i en annen fase i arbeidet vårt. Sesongen evalueres, vi hever blikket for å se om noen strategiske endringer er nødvendige, før planleggingen av neste års sesong starter. Vi kommer til å legge opp til flere seilkroer, kurs og en del annen innendørsaktivitet i løpet av senhøsten og vinteren. Følge med på hjemmesidene våre og Facebook selv om båten er pakket bort.

Det viktigste nå er at vi nyter de fine høstdagene, og at alle får «seilt fra seg» før sesongen plutselig er over. Vi har vært velsignet med mye fint vær den siste tiden, la oss nyte mulighetene under seil, før mørketiden er her igjen.