E3 har tjent i nord

I løpet av et par morgentimer har Puma og E3 tatt over inititativet i seilasen mot St. Petersburg. Kursvalget mot nord har betalt seg.

Publisert

På den korte etappen fra Stockholm til St. Petersburg er båtene temmelig samlet og rekkefølgen endrer seg kontinuerlig. Kun syv nautiske mil skilte kl 0400 GMT idag fra første til siste båt i feltet. Telefonica Blue hadde da akkurat slått over til babords halser og konsolidert ledelsen på E4, men Puma og E3 som har valgt et mer nordlig spor, tettere på øygruppen, var det lite å gjøre med. De seiler i øyeblikket under bedre press, men under forhold som ser ganske uvisse ut for de neste timene, og rekkefølgen vil trolig endre seg mange ganger før denne etappen er slutt.

Båtfarten holder seg stadig på 11-12 knop for de raskeste, men det kan bli en lang kryss igjen, riktignok under siviliserte forhold uten vann på dekk.

Med 210 nm til mål er halve etappen tilbakelagt på drøyt 12 timer, og det er godt håp om målgang før middag imorgen. Den kan ifølge Pumas Ken Read ikke komme for tidlig. Han har seriøs feiring å se frem til og gleder seg til et normalt liv med familien i USA etter slitsomme måneder.

Powered by Labrador CMS