E3 øker ledelsen mot Kapp Horn

Etter at E3 tok ledelsen før helgen har den nordiske båten bare økt forspranget til konkurrentene

Publisert

Isbegrensningene kullkastet  mulighetene for å komme skikkelig sør i Sydishavet og til den vanlige vestavinden som bringer båtene med rekordfart til Kapp Horn. Først i løpet av helgen har båtene kommet inn i rom seilas, etter at seilerne har klaget over å måttet krysse seg gjennom et område man normalt forbinder med praktfull unnavindsseilas.

Selv om der fleste lagene nå sier at de alle hadde vurdert kursvalget til Ericsson 3 var det altså bare den nordiske båten som turde å satse på sitt nordlige spor. Dette ga som vi nå vet en fantastisk uttelling for Aksel Magdahl og lagkameratene på E3, og de siste to døgn har båten bare økt forspranget til konkurrentene ettersom posisjonen også har vært den gunstigeste til å fange opp de  nye vindsystemene. E3 har hele tiden hatt friskere vind i forkant og vinklene har vært på deres side, Sjelden har vel et enkelt trekk gitt så stort utslag som det Magdahl & Co foretok rett etter passeringen av poengpunktet ved 36 sørlig breddegrad.

Nå ligger hele flåten på rom seilas med kurs mer eller mindre direkte for Kapp Horn, bortsett fra at noen må foreta visse justeringer for å komme seg på rett side av de to is-portene.

Avstanden fra E3 og bakover i feltet begynner nå å bli formidable, og særlig haf Telefonica Blue som både ligger lengst syd og som har hatt problemer med storseil og røket forstag tapt enormt etter at båten tok ledelsen for en snau uke siden. Idag kl 0800 norsk tid er rekkefølgen:

1. E3 5367 nm til Rio

2. E4  +182

3. Puma    +190

4. Green Dragon  +289

5. Telefonica Blue  +412

E3 er ventet å øke forspranget ytterligere de neste døgn.

Magnus Olsson priser seilingen i Sydishavet

Powered by Labrador CMS