Half Ton Classic 2023

HANKØ: Det ble gjennomført fire seilaser under lette forhold onsdag.

Kampen om 2. plassen blir tøff

Ingen ser ut til å kunne true «The Evil/Bagdad2friends», men de øvrige medaljene er «up for grabs».

Publisert Sist oppdatert

Det ble en spennende dag på Hankø med fire fine seilaser i Half Ton Classics i dag. «The Evil/Bagdad2friends med Børre Hekk Paulsen som skipper og Kristoffer Spone som rormann fortsetter å imponere med tre 1  og en 2. plass. Laget har praktisk talt gullet i lomma. Båten fra 1985 er kraftig modifisert og ser ut til å være raskere enn konkurrentene. Trolig er det bare et uhell som nå kan ta seieren fra dette laget.

THE EVIL: Halvtonneren fra 1985 er kraftig modifisert, og blant de raskeste
«Concorde» er også medi medaljekampen,
«King One» seiler bare bedre og bedre.

Til gjengjeld blir kampen om 2. plassen utrolig spennende. Så langt ligger Bror A. Berge i «Concorde» og Espen Kamperhaug og Jesper Bank i »King One» på sølv og bronse.

 Da vi kampen stå mellom dette laget, Bror A. Berge i «Concorde» og Espen Kamperhaug og Jesper Bank i «King One». Alle tre båtene har seilt bra idag. «King One» avsluttet gårsdagen med to andreplasser og spiste inn på «Concorde».

TETT: Feltet er tett i starten med har strukket seg langt når første båt er i mål.
JUBILEUM: «Cantippa» seilte med svensk flagg for 40 år siden. Tønnessen-familien ligger på en sterk femte plass.
SKAPEREN: Martim Kamperhaug seiler en Nessy 94, og er beste produksjonsbåt på en 7. plass.

Disket

Thomas Oksmo og Eivind Melleby tapte protesten fra regattakomiteen i spørsmålet om merkeberøring tirsdag, og idag ble laget disket for tjuvstart i siste seilas. Likevel ligger laget på 6. plass sammenlagt og klarer arrangørene å gjennomføre distanseseilasen i morgen og to baneseilaser fredag, kan laget stryke to seilaser.

Også Lars Ingeberg hadde vært med i medaljekampen, hadde han ikke brukket masten i den lange distanseseilasen og blitt disket i en av gårsdagens seilaser. Plasseringen i distanseseilasen kan ikke strykes og dermed må han trekke med en dnf og 54 poeng.

Resulater