Half Ton Classics 2023

LEDER: «The Evil/Bagdad2friends» har så langt seilt best på Hankø

Børre viste frem hekken

To klare seire til «The Evil/Bagdad2friends» viste hvem man må slå for å vinne på Hankø.

Publisert Sist oppdatert

Arrangøren viste gode nerver da de kjørte i gang to seilaser under vindforhold langt fra hva meteorologen hadde spådd idag. Det hindret ikke laget med Børre Hekk Paulsen, Kristoffer Spone som rormann, Christen Horn Johannessen, Kjell Arne Myrann, Sigurd Paulsen, Eivind Rubinstein og båteier Bjørn Lindgren å dominere begge seilasene fra start til mål. Ikke bare har laget trolig den beste båten, men laget er også toppet med mange av landets beste kjølbåtseilere.

LETT: Det var mindre vind under andre dag av mesterskapet på Hankø.
ANDRE: Belgiske »Général Tapioca/BWT» ligger på andre plass.
TREDJE: Espem Kamperhaug med Jesper Bank har avansert til bronseplass.

Likevel var det nok Lars Ingeberg og hans «Antheor» team som imponerte mest i dag. Etter å ha brukt hele natten på å sette sammen en mast som var brukket på to steder måtte de seile konsentrert også før start for ikke å sovne. På banen ble det 3. og 6. plass men båten ble disket i siste seilas, og har nå bare en plassering tellende. De havnet dermed helt ned på 26. plass. 

DISKET: «Rampage» ville ligget på andreplass om de ikke hadde blitt disket i siste seilas tirsdag.
UTE: «Antheor» brakk masten under havseilasen, fikk fikset den, men ble disket i andre banseseilas tirsdag etter protest fra «Fram VIII».

Thomas Oksmo, Jon Ramm-Pettersen, Eivind Melleby, Geir Begby, Bjørn Heier, Arve Roaas og Jacob Undrum viste at dette laget også blir å regne med. To 2. plasser var fasit etter dagens seilaser, men laget ble disket etter påstått merkeberøring i siste seilas og falt ned på 12. plass. Oksmo hevder han ikke fikk forklart seg i går og håper på ny høring i dag. Det belgiske laget som vant distanseilasen ligger på 2. plass sammenlagt med to 5. plasser i dag.

Du finner resultatene her.