VM Star 2023

Måtte jobbe for å holde Laserveteran bak seg

Eivind Melleby såvidt foran Per Arne Nilsen i Star VM

Publisert Sist oppdatert

Eivind Melleby og mannskapet Joshua Rivkin (USA) er bortskjemt med topplasseringen i VM for Starbåter. I de siste verdensmesterskapene har duoen gull, sølv og bronsemedaljer fra henholdsvis 2017, 2018 og 2019. I 2020 ble mesterskapet avlyst og i 2021 og 2022 ble det 6. plasser på dette laget.

Tysk mester

I årets mesterskap, arrangert i Scarlino, Italia fra 19. til 24. september ble det tysk seier ved  Max Kohlhoff og Ole Burzinski med to seire og fem av seks resultater blant de ti beste. Til slutt var de 12 poeng foran lag nummer to, Piet Eckert og Frederico Melo, Sveits. Den tidligere dobbelte VM vinneren Diego Negri og Alessandro, Utalia, ble nummer tre.

VM i Star 2023

Først på 18. plass kom Eivind Melleby og Joshua Rivkin etter at de gjennom hele regattaen var blitt truet av den tidligre Laserseileren Per Arne Nilsen som stilte med ny Star og italienske Massimo Canali som mannskap og endte på 21. plass.

Stor deltakelse

Det deltok 95 lag fra 25 nasjoner i mesterskapet som ble holdt under vekslende forhold og som viste at Starklassen stadig holder populæriteten til tross for at den har mistet olympisk status.

Sluttresultater