6. plass til Melleby i Star VM

Starbåtene feiret 100 års jubileum med stormønstring i Marblehead, Mass.

Publisert Sist oppdatert

SS

Diego Negri og Sergio Lambertenghi tok et etterlengtet VM gull i Starbåt

Resultater

Statistikk

100 års jubileet for Starbåtklassen ble feiret som seg hør og bør med deltakelse fra alle klassenes store navn de siste årene. I alt deltok 84 lag, hovedsaklig fra Starbåtens hjemland USA, men også båter fra Argentina, Bahamas, Canada, Brasil, Tyskland, Italia, Østerrike, Kroatia, Polen, Norge, Sverige og Danmark.

Diego Negri og Sergio Lambertengi tok sin første tittel etter å ha vunnet sølv i 2014 og 2016 og bronse i 2015. Sølvet gikk til Kroatias Tonci Stipanovic og Tudor Bilic, mens Paul Cayard som også tok bronse i 2018, tok sin andre bronsemedalje i år.

Eivind Melleby som ble verdensmester i 2017 og som også har sølv og bronse fra 2018 og 2019, seilte en sterk serie der de forbedret seg gjennom hele regattaen, endte til slutt på 6. plass med flere tidligere verdensmestere bak seg på listen. Alt i alt god grunn til å være fornøyde for Melleby g hans amerikanske mannskap Joshua Revkin. Regattaen viser også at Starklassen stadig er populær og holder høyt nivå selv om den bla tatt av det olympiske programmet etter London 2012.S