Verdensmesterskap Star 2010

Eivind og Petter endte 8. i VM

Eivind og Petter endte 8. i VM

På mesterskapets siste dag kom det norske Star-lagets dårligste start – og en plastpose. Men de holdt 8. plassen på de endelige listene.

Publisert Sist oppdatert

VM i Star ble avsluttet i dag. På de tre øverste plassene finner vi Iain Percy/  Andrew Simpson, GBR, Flavio Marazzi/ Enrico de Maria, SUI, og Torben Grael/ Ferreira Marcelo fra Brasil.

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen har levert et strålende mesterskap som begynte svært, svært godt, men avsluttet med 8. plass på listene. Godt innenfor målsetting om topp ti i VM.

Med dette mesterskapet viser Eivind og Petter at de hører hjemme i toppen av den tøffe klassen.

Blant profilerte seilere det norske laget har bak seg på listene finner vi blant annet brasilianeren Robert Scheidt.

(Her følger dagens pressemelding fra LodeStar ved Petrus Eide):

Nok en spennende dag på vannet for LodeStar.  Etter lagets desidert dårligste start i dette mesterskapet lå de i et vakuum med null vind og måtte bare se konkurrentene forsvinne.

– Vi hadde pratet sammen at de skulle legge seg langt fremme i den siste starten og hva skjer? Jo, de starter i 5. ledd og blir rett og slett statister,  forteller Thomas Guttormsen, som var mer enn fortvilet.

UT HØYRE. Omsider kommer det norske laget seg avgårde, men er langt bak de ledende brasilianere og sveitseren. På første toppmerke er de 45 og plukker kun et par plasseringer første unnavind.  Andre bidevind går de ut på høyre side for å møte brisen som bygger seg opp med mere bygevirksomhet. Dette lønner seg og vinddreiningen er såpass stor at de overstår merket med 150 meter. Gutta runder som nummer 17 og har utført en kjempe snuoperasjon.

– Vi hadde rundet som topp-5 hvis vi hadde truffet noe mer riktig på

brisen som slo inn, men vi er likevel veldig fornøyd med valget og at vi

så at det kom, forteller en noe sliten Petter Mørland Pedersen.

Neste runde plukker LodeStar to båter til og seiler inn til en meget sterk 15. plass sett i forhold starten. Det kunne vært adskillig bedre resultat hadde det ikke vært for en plastpose som hadde festet seg til kjølen. Båten ble stoppet helt opp og pirket bort med spristaken. Dette tapte de mange plasseringer på.

BEKREFTET. – Oppsummert er vi fornøyd tross alt. Vi klarte målsetningen om topp-10 i dette mesterskapet og hvis vi hadde seilt uten stryk så hade vi vært 3. beste båt. Videre har vi fått bekreftet mange hypoteser rundt rigg- og seiltrim, avslutter Eivind Melleby.

Nå går turen til Miami hvor Eivinds familie venter og nye treningsmuligheter gjennom nye races i Miami Olympic Classes Regatta. Deretter er det ferie resten av februar, men da hjemme i Oslo.

Resultatene finner du her.