Raymarine 2Star 2017

– Det kan bli en utfordrende seilas

I morgen starter Raymarine 2Star. Elling Rishoff er en av favorittene, og mener at væreprognosene kan bomme. 

Publisert Sist oppdatert
ROLIG: Avslappet stemning kvelden før Raymarine 2Star braker løs.

Shorthandseilerne nyter en flott sommerkveld på idylliske Hankø Yacht Club. Første start går klokken 10.00, og siste klokken 11.00. Da venter en 70 nm lang kryss til Kalvøybrotta, rett utenfor Tvedestrand. Vinden vil være vestlig i morgen tidlig, men dra mot sør og øke til 4-6 m/s. 

Spennende natt

Natt til fredag vil det bli væromslag. Det kommer kaldere vind fra nord, og vindretningen vil snu. 

Elling Rishoff  i First 40 «Gode Venner» vil ikke bli overrasket om forholdene blir tøffere enn hva som er meldt. Elling seiler sammen med sin sønn, Øyvind Rishoff.

To etapper

Det starter 48 båter ut fra Hankø i morgen. Fra Kalvøybrotta går kursen østover til Kilen nnv om Väderöarna. Deretter blir det pitstop på fem timer i Strømstad. Banelengden er på ca 160 nm. 

Andre etappe er litt kortere, ca 130 nm. Den går fra Strømstad, syd til Kilen, og så vest til Jomfruland, deretter inn til mål på Hankø hvor båtene er ventet inn på lørdag. 

Følg direkte

Alle deltagerbåtene blir tracket. SEILmagasinet har redaksjonen på plass, og vil følge regattaen med korte nyheter, kommentarer, bilder og filmklipp. 

Du finner nyhetsfeeden her

 

ETAPPE: Første etappe er på ca 160 nm. Fra start på Hankø, sydover til Tvedestarnd, over til Väderöarna, og opp til Strömstad.
USTABILT: Det kommer et væromslag natt til fredag som vil gi utfordringer.