EM Nacra17 og 49er

Ragna og Maia Agerup vant begge
Ragna og Maia Agerup vant begge

God start for Agerup jentene i Kiel

Dansk i tet, men Ragna og Maia Agerup som seier sin første regatta i Europe for sesongen, er godt med i EM starten

Publisert Sist oppdatert

Nacra17 og 49er klassene har felles EM som startet i Kiel søndag. Norge stiller med to Nacra17 lag, et i den nye klassen for båter med foiler, og ett i den tradisjonelle klassen, to 49erFX og en 49er. Det har vært frisk vind til nå i regattaen, noe de norske seilerne tilsynelatende  har taklet bra.

For Ragna og Maia Agerup har regattaen så langt vist at de har opprettholdt formen selv om de ikke har konkurrert i Europa hittil i år, men valgt studier og trening i USA. Etter syv seilaser ligger de norske jentene på 7. plass med kort vei opp til 4. - Litt mer kompliserte forhold i dag i veldig shifty bris! Vi hadde god start men fant selv for ofte i midten av kurset, ikke helt å få de beste vaktene. Vi hadde 4 løp og scoret 5,8,4 og 16! Fornøyd med vår konsekvent seilas, sier jentene selv på facebooksiden sin.

Det er dansk i tet med sølvvinnerne fra OL i Rio, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen i en klasse for seg. Helene Næss og Marie Rønningen har ikke levert som forventet og ligger bare på 30 plass til nå. Det deltar 66 båter i klassen.

i 49er er det dobbelet britisk i tet, men Risørguttene Thomas og Mads Mathisen ligger på 48. plass i feltet på 94 båter. 

Mads og Thomas Mathisen under trening i Risør.
Mads og Thomas Mathisen under trening i Risør.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Nacra17 med foiler har Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen tydeligvis fått bra tak på foiling og i et felt på 25 båter ligger de norske seilerne på 11. plass. I den tradisjonelle Nacra klassen seier Mathias Mollatt med tyske Tom Heinrich i fravær av Tiril Bue og laget ligger på 4. plass blant 15 konkurrenter.

Idag er det spådd lettere vind i Kiel. Regattaen vil bli godt dekket med live video produksjon 2. og 3. august der man vil følge gullfeltene med 20 båter i 49er klassene og 24 i Nacra 17 på foiler. 4. augus skal mesterskapet avgjøres med tre «Theatre style» seilaser.

Nacra17 på foiler
Nacra17 på foiler