MEST LEST: Saken om Rune Aasbergs nye Class 40 ble mest lest i januar 2016.
MEST LEST: Saken om Rune Aasbergs nye Class 40 ble mest lest i januar 2016.

En båt ved navn SOLO 2

Vinnerbåten fra Transat Jacques Vabre 2015 blir norsk.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Rune Aasberg i lang tid hadde hatt sin velkjente Class 40 ved navn SOLO til salgs, lyktes det ham til slutt å få solgt båten. SOLO ble i høst seilt til Vestlandet, der den vil bli regattaseilt av nye eiere. Aasberg på sin side solgte ikke SOLO for å slutte å seile. Han har siden salget vært hemmelighetsfull med tanke på hva slags plan han hadde.

Nå er det klart; Rune Aasberg har kjøpt en ny Class 40, og det er ikke en hvilken som helst båt.

VINNERBÅT. – Valget falt på den råeste av dem alle, båten LE CONSERVATEUR. Båten har allerede rukket å vinne regattaen Le Sables–Horta–Les Sables og Transat Jacques Vabre, skrives det på NOR Challenges nettside. NOR Challenge er navnet på regattaprosjektet til Rune Aasberg og Simen Løvgren, og det blir nettopp Løvgren som blir Aasbergs makker i den nye båten.

– Målet for NOR Challenge er å delta i de fleste viktige race for klassen internasjonalt de neste årene: Normandy Channel Race i 2016, Rolex Fastnet Race og Transat Jacques Vabre i 2017 og Normandy Channel Race og Route du Rhum i 2018. I tillegg vil vi seile de ledende regattaene her hjemme, som Shetland Race, TwoStar, Færder’n og Hollenderen, sies det på nettsiden.

GLEDER SEG. Navnet på den nye båten, som er bygd i 2014, tegnet av Verdier og bygd i St. Malo i Frankrike, blir SOLO 2.

– Jeg gleder meg vilt til april, da båten skal hentes i La Rochelle, Frankrike, skriver Rune Aasberg på sin Facebook-side.

Med Aasbergs nye båt vil det nå være fire Class 40-er i Norge.