Vendée Globe 2008–2009

Endelig fornuftige forhold

Endelig fornuftige forhold

I natt har Vendée Globe-flåten, de som er igjen av den, fått rolige forhold. 15–18 knops nordlige vinder sender deltagerne sydover. Jean Pierre Dick i PAPREC-VRIBACK 2 leder foran Sebastien Josse i BT. De tre første døgnene kostet tre mastebrekk.

Publisert Sist oppdatert

Det ble mye på Vendée Globe-deltagerne. Hakket for mye på Kito de Pavant i

GROUPE BEL, Marc Thiercelin i DCNS og Yannick Bestaven AQUARELLE.COM som alle må vente til neste Vendée Globe. Uten mast blir det ingen jordomseiling.

Listen av seilere som måtte snu på grunn av diverse problemer ble etterhvert lang. Alex Thompson i HUGO BOSS er tilbake med skader i skroget og vil mest sannnsynlig ikke kunne seile videre, favoritten Michel Desjoyeaux oppdaget en lekk ballasttank som resulterte i motorproblemer. Og så videre...

Men i natt har flåten hatt maks-forhold og det meldes inn flotte lenseforhold for solo-seilerne som for første gang fikk tatt av seg seiltøyet siden de startet søndag i natt.

Arrangøren av Vendée Globe har en glimrende kartløsning hvor du kan følge båtene. Her kan du legge til lengde- og breddegrader, værmeldinger og ikke minst se hvor båtene er og hvor fort de seiler.