Hermann Tomasgaard imponerte på Sagami Bay

To sterke 3. plasser av norske ILCA seilere på åpningsdagen

Lite vind på Sagami Bay

Publisert Sist oppdatert

Mens ILCA 6 (Laser Radial) fikk avviklet begge dagens planlagte seilaser, fikk herrene i ILCA 7 bare gjennomført én. Den andre er utsatt til i morgen. Til gjengjeld fikk Hermann Tomasgaard en nesten perfekt start på OL regattaen. I 9 knops vind som løyet til 8 knop mot slutten av seilasen sikret Drøbakseileren seg en strek 3. plass bak franske Jean-Baptiste Bernaz og finnen Karle Tapper. Det sikrer ham et perfekt utgangspunkt for resten av mesterskapet.

Line Flem Høst fikk ikke helt den starten på OL regattaen hun hadde ønsket seg. Etter en middels start i den første seilasen lyktes hun ikke i veivalget på den første kryssen og rundet som nummer 23. Derfra og inn seilte hun raskere enn de fleste og tok innpå teten. Det holdt til 20. plass i løyende vind. Etter en pause inntil vinden tok seg opp igjen kom Line godt i gang. 7. plass ved første merke ble til 3. plass i mål, og med det ligger den norske jenta på 7. plass sammenlagt, to poeng fra 5. plass. Det er imidlertid enda tidlig i serien og Lines seiling i 2. seilas viser at hun kan være med i medaljekampen der Tyskland leder fem poeng foran Danmark med Croatia på 3. plass.

Sveits leder i RS:X for herrer etter to 1. og en 9. plass. Endre Funnemark avsluttet dagen med en sterk 5. plass etter å ha ledet ved første merket. Han ligger sammenlagt på 12. plass, vel innenfor muligheten til å ta seg til medaljefinale.

ILCA 7 for herrer hadde ikke kommet igang med seilingen i skrivende stund.

Vi kommer tilbake med mer i intervjuet med sportssjefen kl 1330 i dag.