Gjør det selv

Er teakdekket en tikkende bombe?

Teakdekk byr på utfordringer over tid, men hvordan skal du skjelne mellom små og store problemer? Og hva kan du selv gjøre for å forlenge dekkets levetid?

Publisert   Sist oppdatert

Teakdekk er fantastisk flott! I hvert fall så lenge det er i god stand og riktig tilpasset. I tillegg er det praktisk og sikkert å bevege seg på – også når det er vått og båten krenger. Teaktre er nærmest som skapt til formålet. Det er hardt, formstabilt og holdbart. Det er fullt av naturlige oljer som bevarer og sikrer det mot uttørring og vanninntrengning. Overflaten reagerer fint mot salt og treverket eldes med ynde.

Det er med andre ord mange gode grunner til at båtbyggere har lagt teakdekk på fritidsbåter helt siden fritidsbåtenes fødsel i slutten av 1880-årene. Men det fins alltid en slange i paradiset, og når det gjelder teakdekk, er det dessverre ikke bare en.

Michael Falther er teakdekkets svar på dr. Phil. Den danske eksperten kan det meste om teakdekk og reiser verden rundt som konsulent på området og kan erstatte myter og angst med fakta og kompetanse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her