Ericssons V70 i Færderseilasen

Blant de nesten 1200 båtene som er klare til årets Færderseilas er Team Ericsson, deltaker i siste Volvo Ocean Race. Nå får vi se den spektakulære båten med et blandingsmannskap bestående av proffer og Ericssons kunder

Publisert

Ericsson er en av dem som satser hardest til det neste Volvo Ocean Race. De har sikret seg vinnerkontruktøren Juan Koyoumdjian og skipper John Kostecki og bygger minst én, sannsynligvis to båter til regattaen som starter til neste år. Dermed er prosjektet som styres av Atlant-sjefen Richard Brisius et av dem man har størst forventing til i regattaen.

I Færderseialsen stiller båten i Grand Prix klassen der den får følge av Morten Bergesens Wally 105 foter «Nariida» som har Knut Frostad ombord. Det vil nok bli vanskelig for den tyngre maxibåten å henge med, men det vil bli en spektakulær opplevelse å se disse to båtene på startlinjen utenfor Aker Brygge og i åpent favrann rundt Færder.

Skipper Kjetil Bergmo fra KNS får æren av å føre «Carmen IV», vinneren av den første Færderseilasen for 60 år siden. «Carmen» får i år følge med ca 25 andre klassiske treseilere, en klasse som blomstrer sterkt for tiden.

Powered by Labrador CMS