Haugesund–Shetland Del 2

Velkommen til min soloseilas-verden!

– Dette er soloseiling! Erik Martin Aanderaa har publisert andre del av seilasen sin mellom Haugesund og Shetland før påske.

Publisert Sist oppdatert

– Hver sin lyst, vil kanskje noen si, men for andre er soloseiling på havet livet. I alle fall er det slik for Erik Martin Aanderaa, som rett før påske stakk til havs med kurs for Shetland.

Med seg om bord hadde han filmkameraer og ikke minst en drone, og med dette har han formidlet norsk soloseiling som vel kanskje ingen har vist før. Her får du et innblikk i dagliglivet om bord – tett på, og det storslåtte havet filmet fra luften.

Dronefilming

– Dronen ble lettet og landet med venstre hånd akter ved styreposisjonen. Den andre hånden hadde jeg på kontrollen. Båten styrte på autopilot. Bølgehøyden var to meter og det blåste 20–25 knop. Båtfarten var 6–7 knop, forteller Erik Martin Aanderaa om den imponerende droneflyvningen.

– Det vanskelige er å lande dronen. og det kreves mye trening i forkant – innaskjærs. Det er ikke å anbefale å forsøke seg på dette under disse forholdene uten at man kan dette, sier han.

Og det kan man skjønne når man ser bildene.

Se også: Seilte alene til Shetland

SEILmagasinet bringer i sin neste utgave et stort intervju med Erik Martin Aanderaa, der du også kan lese om hans spennende historie.