Enkelte bryter lørdag formiddag

Klokken 11:30 er 310 av Færderdeltagerne i mål, mens enkelte nå har brutt seilasen.

Publisert Sist oppdatert

Se bildespesial over fra spektakulære båter i årets Færderseilas

Det meldes om svært lette vinder i hele fjorden lørdag formiddag. 310 båter var kommet i mål da SEILmagasinet snakket med regattaarrangørene kl 11:30 i dag.

Les også: Erfaring teller

Fortsatt er det flere båter som ikke har kommet seg ut av Indre Oslofjord, og enkelte har nå valgt å bryte seilasen, får vi opplyst. I alt var det 620 påmeldte båter i årets Færderseilas. Enkelte i TurGlede-klassen benyttet sjansen til å starte i frisk nordavind allerede klokken 06 i går morges.

LEs også: Første Express og IF i mål

Også de største og raskeste båtene, som startet sist, kom seg raskt ut av fjorden i sønnavinden som kom utpå ettermiddagen. Da sønnavinden døde ut på kvelden gikk det trått for deltagerne bakover i feltet.

Arrangør KNS har ikke fått noen meldinger om ulykker eller uhell i årets Færderseilas. Startene gikk fint, og ferger og nyttetrafikk kom seg inn og ut av fjorden uten kollisjoner. En del båter er allerede på plass i Tønsberg, og de fleste av mannskapene tar seg en velfortjent hvil. Endelige resultatlister foreligger ikke, men det er foreløpige resultater i mange klasser på hjemmsiden til KNS.