Færderseilasen 2018

FIREFOX: 17 år gamle Mathias Karlsen er kanskje Færderns yngste skipper, og seiler Horten Seilforenings X-79

Færderns yngste skipper?

Horten Seilforening tenker nytt, og har kjøp X-79 for ungdommen. De stiller i Færder’n.

Publisert Sist oppdatert

Horten mistet avlutningsfesten, men Horten Seilforening bidrar til å få neste generasjon til å delta i folkefesten. For å holde på ungdommen i seilforeningen kjøpte de i vinter en X-79 som både skal vedlikeholdes av de unge, og seiles av de unge.

Rask og morsom

Seilbåter fra 70 og 80-tallet er billige, og gir mye seilglede, men krever også en del stell. Det gjør at unge seilere ikke bare blir flinke til å seile, men også å lære hva som kreves av vedlikehold og stell for å holde en eldre båt.

Horten Seilforening landet på en X-79 som en god båt for ungdommen i seilforeningen, en kjølbåt med jollefølelse som gir stor utelling om den seiles riktig. Båten er også akkurat under åtte meter, som gjør at den kan seiles uten båtførerprøven, og dermed av ungdom under 16 år.

Yngste skipper?

I Færder’n er det 17 år gamle Mathias Karlsen som er skipper på «FirefoX», som båten nå heter. Under regattaen vil det være fire unge seilere om bord. Båten stiller i Tur-klassen. Horten Seilforening har gjort grep for å beholde ungdommen i seilmiljøet. Andre foreninger kan følge etter. Hvem vet, kanskje en dag, så blir det egen ungdomsklasse i Færder’n, en klasse for båter under åtte meter, og for seilere under 18 år. 

SPREK: X-79 er sprek og rask, og kan seiles uten båtførerprøven.