Færderseilasen 2018

STOR: «Galactica Viking» er 60 fot, men skal seiles av bare to personer under Færder'n.

Kan bli første båt i mål

Open 60 «Galactica Viking» seiler shorthand, og får en tidlig start. Den enorme båten går styggfort under riktige forhold.

Publisert Sist oppdatert
KLAR: «Galactica Viking» ligger sammen med «Wolfpack» på Aker Brygge klar for Færderseilasen.

Eieren Bjørn William Lingren har fått med seg Arne Lie for å håndtere den enorme båten. «Galactica Viking» er bygget for å seiles shorthanded, men da på havet, ikke i en trang fjor. Båten har ekstremt mye seil, og vil kreve hard jobbing for optimal seiling. Ett seilbytte kan gjerne ta en time. Det går greit på havet hvor det seiles over flere uker, men utfordrende på en kort seilas som Færderseilasen, hvor forholdene skifter raskt. «Galactica Viking» er bygget for slør i mye vind. Slike forhold som er optimale for båten blir det neppe i Færdern. 

Starter med slør

Den fine vinden fra nord som står ut fjorden på morgenkvisten vil dø utover dagen. Om Bjørn William Lingren er heldig, så kommer han ett godt stykke ut i fjorden før vinden dør. Ny vind skal komme fra syd, og da har «Galactica Viking» muligheter for å få denne først og dra fordeler. 

I siste start kommer det superraske båter som VOR 70 «Green Dragon», og TP 52 «Wolfpack». Disse båtene er fulle av topptrente eliteseilere, som vil utnytte båtens potensial langt mer effektivt. 

 

Startoversikt