Færderseilasen 2018

Kluss med resultatlistene for Færder’n

SEILmagasinet er i Tønsberg for å snakke med vinnere. Det er ikke dem som står på resultatlisten.

Publisert Sist oppdatert

– Det er litt synd at det blir lagt ut feil vinnere i år igjen. I fjor var det fem forskjellige vinnere før det til slutt ble riktig i IF-klassen. Håper ikke det blir så ille i år også, sier Jan Kolbjørnsen som var først i mål blant IF-ene (se videointervju) med sin Kalebass. Dermed var det ikke Patricia 2 med Svein Heglund som vant, slik vi tidligere rapporterte basert på foreløpig resultatliste. Vi møtte Kolbjørnsen sammen med IF-klubbens formann Morten Mero. 

FORNØYDE: Vidar Emanuelsen Selju og mannskap er fornøyd med 4. plass i Express.
FORNØYDE: Vidar Emanuelsen Selju og mannskap er fornøyd med 4. plass i Express.

Også Express

Så langt har to av to undersøkte klassevinnere vært feil. Det er derfor høy sannsynlighet for at resultatlisten inneholder flere feil. Det er forståelig med feil i lister når protester og måletall skal regnes ut, men for entype-båter så burde det ikke være så komplisert. 

«Fixit» fra Mandal Seilforening står som vinner av Expressklassen, men også det er feil. «Fixit» kom sammen med en stor flåte av Expresser, en broåpning bak «Hver gang» som ble en suveren vinner av klassen. 

SEILmagasinet snakket med Vidar Emanuelsen Selju som var svært fornøyd med en fjerdeplass. Han ble nummer tre i fjor, men hadde da med seg to toppseilere fra Moss Seilforening. I år seilte han med et langt mindre erfarent lag.