En tålmodighetsprøve

Vinnerene i de ulike klassene er klare. Mye tyder på at små og lette båter har hatt en fordel.

Publisert Sist oppdatert

«En ting er å havne i vindstilla i Drøbaksund ut fjorden, verre er det når vinden dør rett før mål. Turklassen uten spinnaker ble vunnet av Mikkel Vislie som brukte 7 timer og 29 minutter på banen rundt Medfjorden. Det gir en snittfart på 5,3 knop. Vislie var heldig å krysset målstreken før vinden døde helt. Tormod S Petersen i HP 103 «Vindfang» som ble nummer to, brukte nesten fire timer mer. Det var båtene i turklassen som led mest av at vinden forsvant lørdag kveld. Fem av båtene holdt ikke ut.

Mer vind ute

Båtene som var rundt Tristein hadde mer vind. Elling Rishoff i «Gode Venner» ble nummer to den lange banen i soloklassen med en snittfart på 5,6 knop, slått med noen få sekunder på korrigert til av Peter Hegle i Farr 395 «FarrOut». Thomas Nilsson i X-41 «Clean Seas» som vant doubbelhanded på samme bane, men startet nesten to timer senere hadde en snittfart på 5,3 knop.

EXPRESS: Barndomsvenner fra Arendal vant Expressklassen.
EXPRESS: Barndomsvenner fra Arendal vant Expressklassen.

Nordavind mot mål

Fredrik Dukan vant Expressklassen, vi har snakket med hans mannskap Petter Mørland Pedersen, begge fra Arendal.

– Vi gikk øst i fjorden på vei ut, men de som lå enda lengre øst dro inn på den ledelsen vi hadde ut fra start, forteller Pedersen. De krysset mållinjen klokken 05.00. Da hadde de krysset opp Drøbaksund på nordavind. Denne vinden var sterkest på vestsiden.

DOUBBELHANDED: Yngve Lønmo hadde med sin far på Færderseilasen.
DOUBBELHANDED: Yngve Lønmo hadde med sin far på Færderseilasen.

Viktige shorthandedpoeng

Yngve Lønnmo forsterker sin ledelse i SEILmagasintes shorthandedranking med seier i H2-doubbelhandedklassen med sin J/92 «Jackobine›. Bare 10 sekunder bak kom søsterbåten «Leken» med Bjarne Birkeland.

Den støsret doubbelhandedklassen rundt Hollenderbåen ble vunnet av ToreKandahl mi en FarEast 28 «Destin». Resultatlisten i denne klassen er toppet av mindre lette båter.

Den minste shorthanded klassen vant John Bjørn Fossdal med Fenix foran Stein Thorestensen i H-Båt.

Sjekk resultatene her

RASKEST: Petter Hegle vant den tøffeste klassen, solo rundt Tristein.
RASKEST: Petter Hegle vant den tøffeste klassen, solo rundt Tristein.